Ödemiş Anadolu Lisesi öğrencileri, Bursa Teknik Üniversitesi’ne konuk oldu. Gerçekleştirdikleri Bursa gezisinde Teknik Üniversitesi’ni gezen Ödemiş Anadolu Lisesi öğrencileri, Osmangazi yerleşkesinde bulunan Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’ni (DBMMF) ziyaret etti.

Okul Müdürü Erdal Görken ve öğretmenler nezaretinde gerçekleşen ziyarette öğrencilere BTÜ’nün tanıtımı yapıldı. Üniversite adayı öğrencilere yönelik tanıtımda BTÜ’nün geçen yıl yaklaşık 20 trilyon yatırımla kurduğu laboratuvarlar gezildi.

Çevre mühendisliği ve makine mühendisliği laboratuvarlarını Uzm. Saffet Ayık’ın eşliğinde gezen öğrenciler, merak ettikleri konulardaki soruları da, üniversite yetkilileri tarafından cevaplandı.

Basın ve halkla ilişkiler biriminde görevli Uzm. Alper Keskin tarafından gezdirilen öğrencilere BTÜ’lü öğrenciler de destek verdi. Makine Mühendisliği Bölümünden 3. sınıf öğrencisi Ozan Cengiz ve Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden İrem Sapmaz, Ödemiş Anadolu Lisesi öğrencilerine BTÜ ve Bursa’da yaşam hakkındaki sorularını da yanıtladı.