Her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen “Ordu Üniversitesi 9. Spor Şenlikleri’ bugün yapılan açılış töreni ile başladı.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Şevket Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, fakülte dekanları, yüksek okul müdürleri, ODÜ’lü akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Spor Şenliklerinin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç yaptı. Sporun, ülkelerin ve kurumların dünya ya da ülke çapında tanınması açısından son yıllarda muazzam bir görev üstlendiğinin altını çizen Rektör Yarılgaç, ”Üniversitemizin ülke çapından sürekli adının duyurulması bakımından da Üniversitemiz tarafından organize edilen spor etkinlikleri önem arz etmektedir. Dolayısıyla bizler bu tarz büyük ya da küçük çapta düzenlenen bütün etkinliklerin yanındayız. Hedeflerimiz büyük ve kurumumuzu her manada geliştirmek istiyoruz. Ancak bir kurumun gelişmesi tek yada birkaç yönlü olamaz. Yani biz sadece tıp ta ya da ziraat alanında çok iyi olarak kalamayız. Hedeflerimiz, bu anlamda sınırlı olmamalı. Ordu Üniversitesi, bütün eğitim birimleriyle beraber gelişim göstererek hızlı büyümesini ara vermeden sürdürmelidir. Bütün birimleriz de disipline ve özveriye sırtını yaslayarak bu büyüme anlayışını benimsemeli, buna göre projeler üretmeli ve bu felsefeyle yol almalıdır. Üniversitemiz, gençlerimiz tarafından sağlık, fen bilimleri ve ya sosyal bilimler alanında yaptığı çalışmalarla ve verdiği eğitimler tercih edilen bir üniversite olarak kalmamalıdır. Üniversitemizin kültürel ve sportif etkinliklerinin de hesaba katılarak tercih edilmesini istiyoruz.” dedi.
Konuşmasının devamında sporun kardeşlik hukukumuza da katkı sağladığını belirten Rektör Yarılgaç, “Spor, insanların birbirini tanımasını ve kaynaşmasını sağlayan en önemli uğraştır. Üniversitemizde eğitim gören gençlerimizin bu tarz etkinliklerde birbirini daha iyi tanıyacağının inancını taşımaktayız. Sporun her türlüsünün gençlerimizden başlayarak bütün ülkemize barış ve huzur getirmesini diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ediyor, şenliğimizin hepimizi şenlendirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.
Üniversitemiz enstitü, fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan ‘9. Spor Şenlikleri’ açılışında ilk olarak Üniversitemiz halk oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.
Açılış töreninin ardından Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Basketbol Takımı ile Tıp Fakültesi Erkek Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. Maçın ilk top atışı Rektör Prof. Dr. Yarılgaç tarafından gerçekleştirildi.6 Mayıs tarihine kadar devam edecek olan 9. Spor Şenlikleri’nde Üniversitemizin tüm fakülteleri, enstitüler, yüksek okul ve meslek yüksek okulu öğrencilerinden oluşan takımlar futbol, basketbol, voleybol, bisiklet, bilek güreşi ve masa tenisi branşlarında birbirleriyle mücadele edecekler.