Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
ODÜ Cumhuriyet Kampüsünde yapılan mezuniyet törenine Ordu Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, protokol mensupları, daire müdürleri, akademisyenler, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile süren törende, Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Burcu Duman, mezun olan yaklaşık 3 bin öğrenci adına konuşma yaparak, kendilerini yetiştiren aileleri ile üniversite öğretim elemanlarına teşekkür etti.
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan ODÜ Rektörü Tarık Yarılgaç, 10 yıl önce 4 bin olan öğrenci sayısının bugün 20 bine ulaştığını, gelinen noktada 10 fakülte, 3 rnstitü, 3 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokuluna sahip olduklarını belirtti. Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz kurulduğundan bu yana, bölgenin geleneksel değerleri ile bilimin evrensel değerlerini bütünleştirmeyi başarmış, çağdaş ve demokratik bir üniversite olarak bölgesinin en önemli bilim merkezlerinden birisi olma yolunda ciddi aşamalar kaydetmiştir” dedi.
Kalabalık bir katılımla yapılan mezuniyet töreninde öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören, mezuniyet kütüğüne plaket çakma ve ODÜ’den mezun olan öğrencilerin kep atma töreniyle sona erdi.