Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Özel Fatih İlkokulu Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli (ZEM) çerçevesinde dönem boyunca bireysel etkinlikler ve etütlerde öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri faaliyetleri, dönem sonu 'Veli-Öğrenci Etkinliği' çalışmasıyla zirveye taşıdı. Okul kampüsünde şenlik havası içerisinde geçen programa 600'e yakın öğrenci ve anne-baba katıldı.

Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli uygulaması, müfredatta yer alan temel derslerin yanında uygulanarak öğrencilerin bireysel öğrenme hızlarını destekliyor. Eğitim alanında gelişmiş birçok Avrupa ülkesi başta olmak üzere üstün zekâlı ve yetenekli çocuklara yönelik olarak uygulanan bu program, günümüzde diğer çocuklara da uygulanabiliyor. Kdz Ereğli Özel Fatih Okulu'nun bütün ilkokul sınıflarında Görsel Algı, Düşünme Becerileri, Üretkenlik ve Akıl Oyunlarını, dersleri zenginleştirme amacıyla uyguluyor. Bu bağlamda gerekli materyalleri yurt dışından getirip altyapı çalışmalarını tamamlayan ve özel sınıflar oluşturarak öğretmenlerini yetiştiren okul, bu programla öğrencilerin zekâ gelişimine yardımcı oluyor ve derslerindeki başarılarının artmasına katkı sağlıyor.

Etkinlik hakkında değerlendirme yapan Zümre Başkanı Tuncay Çağır, “ Bir dönem boyunca öğretmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte gerçekten çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler. ZEM uygulamaları ile öğrencilerimizin farklı yönlerini keşfettik, bu derslere öğrencilerimizin de yoğun ilgisi oldu. İstedik ki velilerimiz de biraz işin içerisine girsin, çocuklarıyla birlikte bir etkinliğe katılarak onlara destek olsun, onların mutluluklarını ve heyecanlarını paylaşsın. Bu etkinliğimiz sayesinde, belki de çocuğuyla oynamaya vakit bulamayan velilerimiz doyasıya onlarla vakit geçirdiler, hem eğlendiler hem de öğrendiler.” dedi.

Ereğli Özel Fatih Koleji Müdür Yardımcısı Tuğrul Demiraslan, düşünme becerileri gelişmiş olan bireyler yetiştirme amacı olan bir okul olduklarını belirterek, "Bu kapsamda topluma faydalı, katma değer üreten, düşünen, idrak eden ve farklılıklara saygı duyan bireyler yetiştirme amacıyla oluşturulmuş yeni bir eğitim modelini, tüm sınıflarımızda bireysel etkinlikler çerçevesinde ve etütlerimizde uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. Çalışmaların öğrenciler üzerindeki etkilerini görmeye başladıklarını ve olaylara farklı açılardan bakabildiklerini aktaran Demiraslan, "Amacımız, gelecek neslimizi tüm yönleriyle yetişmiş ve gelişmiş, gerekli donanımı ve altyapıyı almış, sosyal sorumluluklarının farkında, hazır fertler olarak topluma sunmaktır. " diye konuştu.