Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü ve Türksat işbirliği ile hazırlanmış olan yurt başvuru hizmeti ile KYK Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler, e-Devlet Kapısı üzerinden yurt başvurusu yapabilecek.
Yurt başvuru hizmeti, yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ile bir yükseköğretim programına yerleşen hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yurt başvurusunda bulunabilmesini kapsıyor. Yurt kayıt hizmeti, geçtiğimiz yıl e-Devlet Kapısı üzerinden sunulmaya başlanmış, KYK Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlara yurt başvurusunda bulunan ve kayda hak kazanan öğrenciler yurt kayıt işlemlerini e-Devlet Kapısı üzerinden, elektronik ortamda gerçekleştirmişti. Bu yıl da yine KYK Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtlara kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-Devlet Kapısı üzerinden yurt kaydı yaptırabilecek.
Bürokratik işlemleri azaltan, ülkemizin e-dönüşümünde önemli yere sahip olan elektronik hizmetler, 7 gün 24 saat mesaiden bağımsız işlem yapabilme avantajıyla vatandaşlara ve öğrencilere büyük kolaylıklar sunuyor.
Hizmetlere erişmek için https://www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.