Yozgat’ta eğitim hayatına başladığı günden bu yana 18 yıldır il eğitim başarı seviyesinin yükselmesine katkı sağlayan Özel Ergin Koleji öğrencileri, İngilizce hikaye kitabı okuma çalışması ile ingilizce dersini daha zevkli hale getirdi.
Özel Ergin Koleji Müdür Yardımcısı Uğraş Koyuncu, İngilizceyi daha zevkli ve daha akılda kalıcı bir hale getirmek için farklı bir çalışma başlattıklarını söyledi. Koyuncu,”Dünya ülkeleri arasında ingilizce en yaygın dil olarakta kullanılıyor. Bizde öğrencilerimizin bu dili daha iyi anlamaları ve hafızlarında kalması için böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.
İngilizce zümre başkanı Uğur Pir’de, ingilizcenin önemini belirterek, "İngilizce aktivitelerde hız kesmiyoruz. Bu seferde hikaye okumayla İngilizceye verdiğimiz önemi açıkça göstermek istiyoruz. Öğrencilerimiz belirli günlerde ve saatlerde okulumuz kütüphanesinde İngilizce ders öğretmenleri gözetiminde kitap okuyacaklar. Okudukça anlayacaklar, anladıkça daha da okumak için gayret sarf edecekler. Bu da dil eğitiminin bir parçasıdır. Çalışmalarımız devam edecek."diye konuştu.