Büyükşehir Belediyesi, Gündoğdu Okulları ve Adana Kadın Dayanışma ve İlk Adım Merkezi (AKDAM) iş birliğiyle kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturuldu. Gündoğdu Okulları Sanat Karnavalı’nda bilet ve el işi ürünlerin satışından elde edilen gelir, kadına yönelik şiddetin önlenmesi faaliyetlerinde kullanılacak.

Gündoğdu Okulları Sanat ve Müzik Bölüm Başkanı Burhan Girginer ile Gündoğdu Okulları’nın 300 öğrencisini temsilen 2 öğrenci, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten’i ziyaret etti ve toplanan 10 bin 213 lirayı teslim etti. Ziyarette, AKDAM Başkanı Muhal İkikardeş de bulundu. Para, AKDAM’a bağışlandı. Gündoğdu Okulları Sanat Karnavalı’nda bilet ve el işi ürünlerin satışından elde edilen gelir, Adana Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla, kadına yönelik şiddetin önlenmesi faaliyetlerinde kullanılacak.

Gündoğdu Okulları öğrencilerinin ve öğretmenlerinin, karnavalda toplanan parayı, güvenilirlik ve doğru yere yönlendirme gibi kriterleri göz önüne alarak kendilerine getirdiklerini ifade eden Durmuş Ökten, “Öğrencilerimizin topladığı para AKDAM’a bağışlandı. AKDAM’ın, Kent Konseyi, Belediyeler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile protokolleri var. Bu kurumlarla iş birliği içinde çalışıyor ve gönüllü avukatları, psikologları mevcut. Hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmeti veriyorlar. Gençlerimiz büyüklere örnek olarak ‘kadına şiddete hayır’ dediler. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin böyle bir toplumsal yaraya yönelik faaliyet içinde olması bizleri mutlu etti. Bir sanatsal faaliyetten elde ettikleri geliri, böyle önemli bir sorunla ilgili kullanılmak üzere bağışlamaları son derece güzel.” dedi.

ŞİDDET GÖREN KADINLARIMIZIN REHABİLİTESİ ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde psikolog ve sosyolog bulunduğunu belirten Durmuş Ökten, şöyle konuştu: “Bizim en önemli paydaşlarımızdan biri AKDAM. Hepsi konularında uzman arkadaşlarımız ve böyle bir aktivitenin içinde olmaktan Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gurur duyuyoruz. Sanatsal faaliyetten toplanan para 10 bin 213 lira. Bu para satılan malzemelerden, ailelerden toplanan paralar. Küçük bir meblağ gibi görünse de farkındalık yaratılması, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve okullarının da harekete geçmesini sağlamasına örnek teşkil edecek olması bakımında önem taşıyor. Eğitimli, eğitimsiz, her kesimden şiddet gören kadınlarımız var. Bu kadınlarımızın tedavilerinde, meslek edinmelerinde, terapi görmelerinde destek olunacak. AKDAM bu konularda daha aktif olacak. Katkılar şiddet gören kadınlarımızın rehabilitesinde kullanılacak.”

AKDAM Başkanı Muhal İkikardeş de “Adana Büyükşehir Belediyesi, kadın dostu bir belediye ve hiç bir zaman desteklerini bizden esirgemedi. Maddi, manevi ve mekan olarak her zaman yanımızda oldular.” diyerek, öğrencilere teşekkür etti.