Yalova Üniversitesi’nde TOG üyesi bir grup öğrenci, arkaaşlarının kitap, dergi ve gazete gibi materyallere rahatça ulaşmasını sağlamak için topladıkları kasalardan kütüphane yapıyor.
Yalova Üniversitesi’nde eğitim gören Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi bir grup öğrenci, örnek bir projeye başladı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde bir kütüphane oluşturulması için kolları sıvayan öğrenciler, pazarlardan ve manavlardan topladıkları kasaları boyayıp raf yapıyor. Kütüphane tamamlandığında, ideoloji barındırmayan, genel ahlak kurallarına uygun kitap, dergi ve gazete gibi yazılı materyaller buraya konarak, öğrencilerin bunları okumasına imkan sağlanacak.
Ders dışı zamanlarda bu proje için çalışan öğrenciler, "Üniversite kantinindeki uygun bir köşeye kitaplık yapıyoruz. Hikaye, roman, güncel dergiler, gazete vs. materyaller yer alacak. Kitaplığı oluşturmak için pazar yerlerinden kasalar topladık. Uygun olmayan kitapların bilgimiz dışında kitaplığa konulmasının önüne geçmek için yerleştirdiğimiz kitaplara mühür basmayı planlıyoruz. Kitap okuma oranının yüzde 0.1 olduğu ülkemizde gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı arzu ediyoruz" dedi.