Afşin ilçesinde öğrenciler, Maker Atölyesi'nde robotik eğitimi, kodlama ve maker konularında eğitim alıyor.

Afşin Namık Kemal İlkokulundaki öğrenciler, okulda açılan Maker Atölyesinde bilim ve matematiği bir arada kullanarak robot, uzaktan kumandalı araç ve mp3 çalar üreterek bilişim ve teknoloji çağına ayak uyduruyor.

Okulun sınıf öğretmeni Ahmet Kadak, yaptığı açıklamada, öğrencilerin robotik cihazlar üretmelerini sağlamak için imkanlarıyla okullarında Maker Atölyesini açtıklarını söyledi.

Öğrencilerin dijital geleceğe hazırlanmasının son derece önemli olduğunu dile getiren Kadak, şöyle knuştu:

"Öğrencilerimizin tamamı projelerde aktif bir şekilde rol aldı. Öğrencilerimize ikinci sınıftan başlayarak kodlama, programlama eğitimleri vermeye başladık. Üçüncü sınıfta ise scratch eğitimi veriyoruz. Scratch ile çocuklar teknolojiyi çok daha akıcı bir şekilde kullanmayı ve teknolojiye hayat vermeyi öğreniyor. Dördüncü sınıfta arduino eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimiz 4'üncü sınıfta ve açık kaynak kodlu, üzerinde çeşitli sensörler barındıran, mikroişlemci ve farklı kodlar ile devreler kurarak proje geliştirmekteler. Öğrencilerimizin bu eğitimlerini ilerleyen sınıflarda devam ettirerek daha da üst seviyeye taşıyacaklarına inanıyorum."

MAKER ATÖLYESİ FOTO GALERİ

Amaçlarının üreten bireyler yetiştirmek olduğunu ifade eden Kadak, öğrencilerin bu projeleri yaparken hem eğlendiğini hem de ortaya yeni bir şey çıkarmanın hazzını yaşadığını söyledi.

Öğrencilerinden Furkan Çalışkan da öğrendikleriyle teknolojilerini ürettiklerini söyledi.

Seval Korkmaz da aldığı eğitim sayesinde arkadaşlarıyla bluetooth kontrollü araba tasarladıklarını belirtti.

İkra Doruk ise görme ve duyma engelli insanlar için karanlığa duyarlı lamba tasarladıklarını aktardı.