Almanya'nın eski Federal Aile Bakanı Kristina Schröder ve bazı Berlinli eyalet politikacıları okulların daha geç saatlerde ders vermeye başlamasını istiyor. Uykusunu iyi almış çocuk ve gençlerin derslerinde daha verimli ve sağlıklı olduğunu anlatan Schröder, biraz daha geç saatlerde okula giden çocuklarda aşırı kilonun ve sigara tüketiminin daha az olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte ailelerin saat 7.30’dan itibaren çocuklarının kahvaltısını hazırlama ve okul götürmesinin söz konusu olacağını dile getiren Schröder, ancak bu şekilde erken vardiya usulü çalışanların işlerine varabileceğini ifade etti.

Öğrencilerin okula daha geç gitmesi durumunda aileleri ile birlikte kahvaltı yapma imkânının da doğacağına işaret eden Schröder, birlikte kahvaltı yapılmayan evlerde aile hayatının zarar gördüğünü dile getirdi. Bununla birlikte Almanya’da erken kalkmak disiplin ve çalışkanlıkla eş tutuluyor. Birçok ailenin çocuklarını uzun süre uyuttuklarında şımarttıkları duygusuna kapıldıklarını aktaran politikacı, bunun doğru bir düşünce olmadığını söyledi.

Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Berlin Sağlık Politikaları Sözcüsü Gottfried Ludewig de Schröder’in fikrini iyi bir çıkış olarak değerlendirdi. Berlin Eyalet Yönetimi’nin okulların daha geç başlaması konusunda neler yapabileceğini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Ludewig, “Birçok araştırma okula daha geç başlamanın dersteki konsantrasyonu arttırdığını ortaya koyuyor.” dedi. Bununla birlikte öğrencilerin okula geç başlaması okuldan geç ayrılacakları anlamına da geliyor.

Arkasından ev ödevlerinin yapılması da eklenince karşıtların eli güçleniyor. Buna cevap olarak birçok okulun tüm gün eğitim verdiğini dile getiren politikacı, “Ev ödevleri de bu esnada bitirilebilir.” şeklinde konuştu.