Bursa Mesleki ve Teknik Eğitim çalıştayının ikincisi Havva Aslanoba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya, mesleki ve teknik eğitim veren okul müdürleri katıldı.

Üç oturum halinde planlanan çalıştayda mevcut durumun değerlendirilmesi ile bundan sonra ‘daha iyi ne yapabiliriz?’ sorusuna cevap aranacak. Çalıştayda alınan kararlar, Bursa mesleki eğitimine ışık tutacak. Çalıştayda alınan kararların Bursa mesleki eğitiminin yol haritasını oluşturacağını belirten Ömer Faruk Bektaş, “Bursa, ülkemizin önemli sanayi kentlerinden biri. Bunun mesleki eğitim açısından çok önemli bir şans olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Sektör analizinin önemine vurgu yapan Bektaş, “Yapılacak sektör analizleriyle mesleki eğitimin sanayinin ihtiyacı olan alanlara doğru yönlendirilmesi sağlanacaktır. Sanayi kuruluşlarıyla öğrencilerimizi, oluşturacağımız dijital bir platformda buluşturmak istiyoruz. Böylelikle mesleki eğitimin sektör imkânlarından daha fazla faydalanmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibariyle mesleki eğitimde yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesinin yapıldığı çalıştayda, gerçekleştirilecek faaliyetlerin planlaması, mesleki eğitimin geliştirilmesine yönelik öneriler, alan/dal açma kapama teklifleriyle ilgili çalışmalar, eğitimcilerin eğitimi projesi (EĞİTEP), bilim şenliği gibi konular görüşüldü. Toplantıda, ‘Anadolu Teknik/Anadolu Meslek’ programlarında alana geçiş, tercih ve yerleştirme kılavuzunun geniş bir değerlendirilmesi de yapıldı.