Bursa Osmangazi Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Albiyobir işbirliği ile düzenlemiş olduğu ‘Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’ sona erdi. Öğrencilere çevre bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın birincisi Şahin Yılmaz İlkokulu oldu.

Bitkisel atık yağların doğrudan alıcı ortama verilmesini önlemek ve gençlere kaynağında ayrı toplama bilinci edinmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya ilçedeki tüm okullar katıldı. Proje kapsamında okullardan toplam 3 ton bitkisel atık yağ toplanırken, yarışmanın birincisi 905 litre bitkisel atık yağ toplayan Şahin Yılmaz İlkokulu oldu. 854 litre bitkisel atık yağ toplayan Mithatpaşa İlkokulu ikinci, 288 litre bitkisel atık yağ toplayan Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Yarışmada mansiyon ödüllerinin sahibi Sait Ete Ortaokulu ve Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi olurken, jüri özel ödülü ise İsmetiye Hasan Orhaneddin İlk ve Ortaokulu’na verildi.

Yarışmada dereceye giren okullar için Sukaypark’ta ödül töreni düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, “Günümüzde maalesef insanoğlu bilinçsiz bir şekilde doğayı kirletiyor. Yaşanan bu hızlı kirlenmenin önüne geçmek ve doğayı yok olmaktan kurtarmak için herkes taşın altına elini koymalı. Osmangazi Belediyesi olarak atık yağların doğaya verdiği zararların önüne geçmek ve öğrencilere çevre bilinci kazandırmak amacıyla ‘Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’ düzenledik. Yaklaşık bir yıldır devam eden yarışmada dereceye giren okullarımız belli oldu. Ben tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yarışmaya gösterdikleri ilgiden ve çevre konusundaki hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.