Fatmalı Yeşilkent Ortaokulunda öğrenciler geri dönüşüme dikkat çekmek, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak için etkinlikler yapıyorlar.
     
Fatmalı Yeşilkent Ortaokulunda Fen Bilimleri öğretmeni Meltem Yoğurt öğrencileriyle “geri Dönüşüm ve Evsel Atıklar” konusunda öğrencilerde ve velilerde, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak adına, geri dönüşümü yapılabilen cam, kağıt, plastik, pil ve mavi kapak için geri dönüşüm kutuları yaptılar.
     
Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Meltem Yoğurt, öğrencilerimizde ve velilerimizde çevre bilinci oluşturmak amacıyla, tüm sınıflarımızda geri dönüşüm bilgilendirmeleri yaptık, bu bilinci öğrenciler vasıtasıyla evlere  de yansıtıp, velilerimizin de  çevreye ve geri dönüşüme dikkatlerini  çekmeyi hedefliyoruz dedi.
   
Çevre bilinci oluşturmanın, gelecek nesillere borcumuz olduğunu vurgulayan Meltem Yoğurt, “Geri dönüşüm hem kendi çevremiz hem de ülke ekonomimiz için çok önemli, doğal kaynakları israf etmemek, hammadde ihtiyacını azaltmak geri dönüşümden geçiyor “dedi.
     
Yoğurt ”Bir cam şişe doğada yaklaşık 4000 yılda bozunuyor, 1 ton atık kağıt 17 ağacı kesilmekten kurtarıyor, doğamızın dev bir çöplük haline dönüşmemesi için, üzerimize düşen görevleri yerine getirmek adına okulumuzda bu etkinliği yapıyoruz” diye belirtti.