Pilot olarak seçiler 13 okulda ve Halk Eğitim Merkezi'nde verilecek eğitimlerle, kentte, organ bağış sayısını arttırmak ve halkın organ bağışı konusunda farkındalık oluşturması amaçlanıyor. 

İl Sağlık Müdürü İlker Çitil, Merkez İmam Hatip Lisesi'nde ilki gerçekleştirilen eğitimde, Türkiye'de her geçen gün organ nakli hizmetlerinde gelişmeler yaşanmasına rağmen, nakil seviyelerinde henüz hedeflenen seviyeye ulaşılamadığını söyledi.

Bunun en önemli nedeninin organ ve doku bağışının yetersiz olduğunu ifade eden Çitil, "Ülkemizde, 58 bin 667, ilimizde ise 688 kronik böbrek yetmezliği hastası, diyaliz cihazlarına bağlı olarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır. Kalp ve karaciğer nakli bekleyen hastalar, böbrek hastaları kadar şanslı değillerdir. Uygun organ bulunmadığı takdirde kısa bir süre içinde yaşamlarını kaybetmektedirler" diye konuştu.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Mehmet Ali Düzkale ise yaptığı sunumla nakillerin serüvenini anlattı.

Seminere, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, İl Sağlık Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, okul yönetimi ve öğrencilerin katıldı.