Yozgat’ta 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle Özel Ergin İlk ve Ortaokulu öğrencilerine sağlıklı yaşam konusunda eğitim verildi.

Okulun PDR Uzmanı Rukiye Döner tarafından verilen eğitimde, öğrencilerin sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması, mutlu bir yaşamın en önemli şartlarından birinin sağlık olduğu belirtildi.

PDR Uzmanı Döner, "Sağlık, insanın en önemli sorunudur. Sağlıklı kişi mutlu, canlı, hareketli olur. Öğrencilerin sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması için 7-13 Nisan tarihleri arası Dünya Sağlık Haftası olarak kutlanmaktadır. Bizde bu kapsamda ilk ve ortaokul öğrencilerimize temizliğin sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu, bedenimizin temizliği, kullandığımız eşyaların temizliği yaşadığımız yerin temizliği gibi bilgilerin önemini anlatıyoruz.” dedi.

Sağlığı bozan etkenlerden sakınılması gerektiğini söyleyen Döner; “Yanlış beslenme, gerekli besinleri almama gibi durumlar, beslenme bozukluğu sonucunu yaratır, bu da sağlığımızı bozar. Sağlığın en büyük düşmanı mikroplardır. Çeşitli hayvanlarla, yiyecek ve içeceklerle, solunum yolu ile geçen mikroplara karşı dikkatli olmalıyız. Kişiler kendi sağlıklarını korumada dikkatli oldukları gibi çevre sağlığını korumada da dikkatli olmalıdırlar. Bunun için çevremizi temiz tutmalıyız. Tüm bunların yanında spor yapmak, gerektiği kadar su içmek sağlıklı bir yaşam için en temel şartlardandır." diye konuştu.