-Siirt Özel Celal Değer Koleji tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı öncesi, 'Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri' konulu seminer düzenlendi.
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehberlik Uzmanı (PDR) ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt tarafından verilen seminerde, öğrencilere TEOG sınav sistemi ve sınav kaygısının önüne nasıl geçilebileceği anlatıldı.
TEOG sisteminde öğrencinin toplam 12 sınava gireceği, ilk 6 sınavın 26-27 Kasım tarihlerinde yapıldığı, ikinci 6 sınavın ise 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacağı hatırlatıldı.
Sınav kaygısının, aslında kişiye rahatsızlık veren olayın kendisinden değil, o olayın kişi için taşıdığı anlamdan kaynaklandığını dile getiren Bayazıt, yaş grubu itibariyle ergenlik çağında duygusal bir yapı içerisinde bulunan öğrencilerimizde, yaklaşan sınav öncesinde sınav kaygısının olmasının normal olduğunu, ancak çok az ve çok yüksek düzeyde kaygının öğrencinin başarısının düşmesine neden olabileceğini belirtti.
Bayazıt, sınav kaygısından kurtulmak için düzenli egzersizlerin yapılması gerektiğinin altını çizerek, "çünkü düzenli fizik egzersizlerinin, vücuda, serotonin (mutluluk hormonu) denen bir maddenin salgılanmasını sağladığından dolayı bireye huzur, dinlenmişlik ve rahatlık duygularını yaşatacak"dedi.
Seminer sonunda öğrencilere sınava kadar nasıl ders çalışmaları gerektiği konusunda bilgiler verilirken, öğrencilerin kasım döneminde gerçekleştirdikleri başarıyı 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak olan sınavda da göstermeleri istendi.
Öğrenciler ise “Başaracağız” diye bağırarak sınava hazır olduklarını dile getirdi.