Öğretmen Atama Sonuçları ne zaman açıklanacak merak konusu. MEB - 2015 Atama Sonuçları açıklanır açıklanmaz sitemizden öğrenebilirsiniz.2015 Öğretmen Atamaları ne zaman yapılacak ? Branş ve Kadrolar Hangileri? - 2015 öğretmen atamaları boş kontenjanlar hakkında merak edilen detaylar haberimizdedir.Şimdi gözler Mecliste kanun çıkarsa MEB tarafından öğretmen atamaları gerçekleştirilecek!


2015 yılı Öğretmenlerin Aynı Eğitim Kurumunda Azami Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirme Rotasyon Sonuçları ile İlgili MEB'den son dakika açıklama yaptı.  MEB Rotasyondan etkilenecek öğretmensayısının yaklaşık 13 bin olduğu ifade ediliyor. 2015 yılı Öğretmenlerin Aynı Eğitim Kurumunda Azami Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları ne zaman açıklanacak Öğretmenlerin Rotasyon Sonuçları 2015 son durum.

26-28 Temmuz 2015 tarihleri arasında başvuruları alınan, 2015 yılı Öğretmenlerin Aynı Eğitim Kurumunda Azami Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları 03 Ağustos 2015 tarihinde açıklanacaktır.

Aynı eğitim kurumunda 15 yıl çalışma süresini tamamlayan öğretmenlerin başvuruları sona ermiştir. Başvuruda bulunmayanların bir an önce başvurusunun yapılmasının sağlanması bakımından başvuru işlemleri 28/07/2015 mesai bitimine kadar uzatılmış idi.

Başvuruda bulunmayan öğretmenlerin, yer değiştirme işlemleri resen yapılacaktır.

“Öğretmene rotasyon” başlıyor. Uygulama ile 30 Eylül tarihi itibarıyla aynı okulda 15 yılını dolduran öğretmenler okullarından ayrılacak. Öğretmenlere rotasyon başvuru atama sonuçları ne zaman açıklanacak 2015 MEB Rotasyondan etkilenecek öğretmensayısının yaklaşık 13 bin olduğu ifade ediliyor. Gerçi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde rotasyon kararında düzeltme yapmasaydı eğitimcilerin deyimiyle “Cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen göçü” yaşanacaktı. Çünkü ilk karara göre aynı okulda 12 yılını dolduran öğretmen sayısı 40 bindi.

Nabi Avcı (d. 8 Ekim 1953, Bilecik), Türk akademisyen, yazar ve Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanıdır.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesini bitirdi. Doktorasını Anadolu Üniversitesinde İletişim Bilimleri alanında yaptı. İletişim profesörüdür. Anadolu Üniversitesi'nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. 1995 ve 1996 yıllarında Kanal 7 Televizyonunda 360 derece isimli program yaptı. Aynı dönemde Yeni Şafak gazetesinde yazarlık ve yöneticilik yaptı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdi. Millî Eğitim Bakanlığı'nda ve Başbakanlık'ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AKP'den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etti. XXIV.ve XXV. dönem TBMM Eskişehir milletvekilidir. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. 24 Ocak 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonucu Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi. 

2015 Öğretmen Atamaları ne zaman yapılacak ? Branş ve Kadrolar Hangileri? - 2015 öğretmen atamaları boş kontenjanlar hakkında merak edilen detaylar haberimizdedir.Şimdi gözler Mecliste kanun çıkarsa MEB tarafından öğretmen atamaları gerçekleştirilecek!

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesinin (AYM) dershanelerle ilgili iptal kararını göz önüne alarak, sektör temsilcileri ve hukukçularla bir araya geldiklerini belirterek, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenlemeyle giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.
Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği işbirliğinde yürütülen "Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı"nın açılışı sonrasında, gazetecilerin Anayasa Mahkemesinin dershaneler hakkındaki kararının ardından bakanlığın üzerinde çalıştığı yönetmelikle ilgili sorularını yanıtladı.
Bakan Avcı, Anayasa Mahkemesinin özellikle dershaneleri de içeren ama sadece ondan ibaret olmayan yasa hakkında bazı maddelerle ilgili verdiği iptal kararı ile bazı maddelerle ilgili iptal talebinin reddi kararlarını göz önüne alarak, sektör temsilcileriyle toplantılar düzenlediklerini belirtti. Avcı, "Ortaya çıkan boşluğun bir idari düzenlemeyle giderilebileceği kanaatine vardık. Bunu da sektör temsilcileriyle görüşerek oluşturduk. Yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayımlayacağız" dedi.
Bakan Avcı, "Yönetmelik yayınlandığı zaman tüm Anayasa Mahkemesinin gerekçeleri ve bizim yaptığımız düzenlemelerin bu gerekçelerin hangilerine nasıl karşılık verdiğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullandı.
"Yeni eğitim-öğretim yılı içerisinde dershaneler açık kalabilecek mi?" sorusunu Bakan Avcı, şöyle cevapladı:
"Şu anda mevzuatımızda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunumuzda ve ona dayalı olarak yapılmış olan yönetmeliklerde, yönergelerde 'dershane' diye bir kurum yok. Hukuki boşluk derken, kastettiğimiz de bu. Dolayısıyla yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa Mahkemesinin kararında da işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık. Dolayısıyla yönetmelik yayınlandığı zaman halen dönüşmemiş olan kurumlarımızda bu yasal çerçevede faaliyetlerini sürdürecek."
Avcı, "31 Ağustos'ta özel okula dönüşüm süresi bitiyor. Bu çerçevede uzatılabilir mi?" sorusuna ise "uzatabileceği" karşılığını verdi.
-Rotasyon uygulanmayacak
"Rotasyona tabi öğretmenlerin atamasının 29 Temmuz'da açıklanması gerekiyordu. Halen açıklanmadı. Bu konuda son durum nedir?" sorusunu Bakan Avcı, bu kapsamda yapılan müracaatları değerlendiklerini, rotasyona tabi olan ve herhangi bir gerekçeyle rotasyon dışında kalması öngörülebilecek tüm öğretmenlerin durumları hakkında bir simülasyon yaptıklarını belirtti. Bakan Avcı, şöyle devam etti:
"Bu simülasyon neticesinde gördük ki aslında rotasyonla amaçladığımız eğitsel amaçlar, hedefler bu simülasyondan çıkmıyor. O nedenle dün akşam konuyu Sayın Başbakana da ilettim. Onun da telkin ve tavsiyeleri doğrultusunda bakanlığımızda da yaptığımız istişare görüşmeler ve ilgili birimlerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, rotasyonunun uygulanmamasına karar verdik. Şu anda uygulanmamasına karar verdik."
-Öğretmen atamaları
Avcı, 35 bin öğretmenin bu ay içerisinde atanmasıyla ilgili soru üzerine Avcı, atamaların bu ay içerisinde yapılacağının altını çizdi. Bakan Avcı, "Onunla ilgili bir kere daha '47 bin' dendi, 37 bin oldu, 10 bin nereye gitti" gibi spekülasyonların olduğunu anlatarak şöyle devam etti:
"47 bin yasayla ihdas edilmiş kadrodur. Bu kadrolar tüm bakanlıklara kamu kuruluşlarına bütçe kanunu çerçevesinde yasayla ihdas edilir. İhdas edilen kadroların ne kadarını ne zaman kullanıma açılacağı Maliye Bakanlığının iznine bağlıdır. Bizim de ihdas edilmiş kadrodan 37 binini bu yıl kullanabileceğine dair Maliye Bakanlığı kararı var. Biz de Maliye Bakanlığı kararı doğrultusunda ihdas edilmiş olan kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında kullanacağız"
Avcı, bir gazetecinin "kursiyerlerin tek seferde park yapma ve ehliyet almada yaşanan sorunlarla ilgili sorusu üzerine de "Adaylar zorlanabilirler ama zorlanmaları kendi yararlarınadır. Evet doğru. Eskisi kadar kolay değil sınavlarımız ama böyle olması öncelikle sürücülerimizin lehinedir. Bu zorluğa katlanırsak, daha sonra başka acılara katlanmak zorunda kalmayız" diye konuştu.