Antalya'da öğretmenler yarı yıl tatilini model uçak yapmayı öğrenerek geçirdi. Türk Hava Kurumu'nun (THK) sömestre tatilinde düzenlediği model uçak kursuna katılan 30 öğretmen profil, aerodinamik ve uçuş bilgisi eğitimi aldı.

THK Antalya Şubesi'nin Karain Havacılık Eğitim Merkez Müdürlüğü'yle birlikte ilk ve orta dereceli okullar tatile girdikten sonra öğretmenlere yönelik iki farklı tarihte düzenlediği model uçak kursları sonra erdi. İlki 26 Ocak-1 Şubat tarihleri sona eren kurslardan ikincisi 2 Şubat'ta başlayıp bugün sona erdi. Altın Kanatlar Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verilen kursa 30 öğretmen katıldı.

Kent merkezinin yanı sıra Kemer, Manavgat ve Kaş ilçelerinde öğretmenlerin devam ettiği kursla eğitimciler arasında havacılığın sevilip, tanınmasını amaçladıklarını ifade eden THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, "Öğretmenlerimiz bu kurstan sonra görev yaptıkları okullarda havacılık kulüpleri kurarak, THK tarafından ücretsiz olarak verilen malzemeyle model uçak kursları açabilecekler, çocukların havacılığın sihirli dünyasına ilk adım atmalarını sağlayacaklardır. Bu vesile ile havacılık aşkını genç yaşta çocuklarımıza aşılayacak, havacı bir nesil yetiştirecek öğretmenlerimize başarılar dilerim." dedi.