Milli Eğitim Bakanlığı yüzbinlerce öğretmeni sevindirecek flaş bir karara imza attı. 8 Temmuz itibariyle başlayan  öğretmenlerin il içi takviminde Kahramanmaraş il merkezinde sadece 8 kadro açık olarak görülüyordu. 15 Temmuz'da emekliliğe ayrılacak olanların yerine ise atama yapılamıyordu. Yani yüzlerce emekli öğretmenin yerine il içi yer değişikliği ile atama yapılamadığı için tüm ülkede yüz binlerce öğretmen mağdur oluyordu.

Konuyla ilgili özellikle öğretmen sendikalarından giden yoğun tepkiyi dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimini değiştirdi. 8 Temmuz'da başlayıp 14 Temmuz'a kadar devam edecek olan il içi yer değişikliği isteği sonucu 16 Temmuz'da açıklanacaktı. Alınan yeni kararla 15 Temmuz'da emekliliğe ayrılacak öğretmenlerin de yerine atama yapmak amacıyla atama sonucunun 27 Temmuz'da açıklanması kararlaştırıldı. Böylece emeklilerin yerine de il içi yer değişikliği ile atama yapılabilecek ve mağduriyetin giderilmesi sağlanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdülaziz Aydın ise alınan kararı olumlu bulduklarını ancak yetersiz olduğunu söyledi. Aydın açıklamasında sıra tayinlerinin Eylül ayında yeniden çalıştırılması gerektiğini ifade etti. Aydın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Eğitim Bir Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Abdülaziz Aydın

"MEB öğretmenlerin sesine kulak verdi. Emeklilik işlemleri gerceklestikçe sistem 27 Temmuz'a kadar güncellenip boşalan yerler il içi açık norm haline getirilecektir. Bu işlem istege bağlı il içi tayin isteyecek öğretmenlerimiz için her ne kadar güzel bir haber olsa da ,Eğitim-Bir-Sen olarak yıllardır dile getirdigimiz ve Bakanlığa teklif olarak sunduğumuz Atama ve Yer Değiştirme stratejisi muhakkak sabit bir takvime bağlanmalı ve 2.il içi dediğimiz sıra tayinleri de Eylül ayında tekrar çalıştırılmalıdır."