Üniversite hayali kuran milyonlarca öğrencinin sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih dönemine girildi. 6 - 14 Temmuz arası sürecek tercih döneminde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi de tercihte bulunmaya çalışan öğrencilerin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi(OKÜ) bölümlerini, sosyal, kültürel ve sportif imkânlarını, akademik yapısını ve üniversite ile ilgili tüm detayları öğrenmelerini sağlamak için özel bir sayfa hazırladı.

OKÜ’nün resmi web adresi olan www.osmaniye.edu.tr adresi üzerinden görüntülenebilen bu sayfada 2015 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan OKÜ’nün bölümlerinin puan tablosunun dışında sosyal imkânları, ulaşım, yurt ve barınma ile ilgili bilgiler ayrı sayfalarda öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Amaçlarının üniversite mezunu, işsiz, umutsuz bireyler yetiştirmek değil, aldığı kaliteli eğitimi, edindiği sosyal ve kültürel birikimi ile birleştiren özgüven sahibi gençleri OKÜ mezunu olarak hayata hazırlamak olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, ‘’Zorluklar, eksiklikler bizim için birer avantaj. Bölgenin geleceğinde söz sahibiyiz. Laboratuvar alt yapımız bizi, bilimsel anlamda sadece üniversitemizin değil, bölgemizin araştırma ihtiyaçları konusunda ‘vaz geçilmez’ bilimsel tesislerin sahibi yapıyor. Aynı şekilde, açık ve kapalı spor tesislerimiz, Karacaoğlan Kampüsü’nü ziyaret eden herkesin dikkatini çekecek nitelikte. Yakın gelecekte bunun yankılarını da duyacağımıza eminiz.” dedi.