Kayseri’de okul sporlarında Mehmet Soysaraç Ortaokulu kız ve erkek takımı, son üç yıldaki başarıları ile dikkat çekti. Okul takımı Kayseri’yi Türkiye şampiyonasında temsil edecek.

Beden eğitimi öğretmeni Şahin Kabul nezaretinde çalışan Mehmet Soysaraç Ortaokulu, 2014-2015 yılı okul sporları yıldız erkek voleybol müsabakalarında, daha önce birinci oldu. Okul, daha önce şampiyon olan iki takımın karmasından takım oluşturarak bir üst yaş grubunu birinci bitirip final grubuna kaldı. Sonra oynadığı ilk maçta Develi Necmiye Maşlak YİBO’yu setlerde 3-1’lik skorla yenip ikinci maçta Develi YİBO İ.Ö. Okulu'nu da 3-0'la geçerek şampiyon oldu. Bu yıl da Türkiye şampiyonasında Kayseri’yi temsil etme hakkı elde eden Mehmet Soysaraç Ortaokulu, 9 Mart’ta başlayacak çeyrek finaller için hazırlanıyor.

Okul, 2012-2013 Okul Sporları Mini Voleybol müsabakalarında daha önce hem erkek hem kızlarda il birincisi oldu. 2013-2014 yılında düzenlenen Okul Sporları Voleybol Minikler Turnuvası'nda hem kız hem erkeklerde birincilik kupasını aldı. Ancak Türkiye şampiyonasında kızlar ilk turda elenirken, erkek takımı yarı finallerde ilk 16 takım arasına kalmayı başardı. Malatya'da düzenlenen yarı finallerde gruptan çıkmayı başarsa da Türkiye finallerinde Ankara takımına yenilerek elenmişti.