Yemen Enformasyon Bakanı Nadia Sakkaf, Husi militanlarının Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşatmasından sonra halka itidal çağrısı yaptı. Sakkaf, halktan ümitvar olmalarını isteyerek herşeyin daha iyi olacağını söyledi.

Enformasyon Bakanı Sakkaf “Twitter” hesabından yaptığı açıklamada, Zubeyri caddesinde Başbakan Khaled Bahah’ın konvoyuna düzenlenen saldırının bir benzerinin, Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin Husi liderlerinden Saleh As-Sammad ve Mehdi Al-Meshad ile yaptığı toplantı çıkışında 60'ıncı caddede yaşandığını belirtti.

Enformasyon Bakanı Sakkaf ayrıca, halkın evlerinden ve bulundukları mekanlardan çıkmamaları gerektiğini hatırlattı. Durumun ciddiyetini halen koruduğunun altını çizen Sakkaf, halktan sabırlı ve ümitvar olmalarını istedi. Sakkaf mesajında, h​erşeyin daha iyi olacağını kaydetti.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi El Kaide militanlarını silahlandırmakla suçlayan Şii Ensarullah Hareketi militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşatmıştı. Şii militanlar ile saray muhafızları arasında çıkan çatışmalarda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.