Kahramanmaraş Belediye İtfaiye Müdürlüğü okullardaki farkındalık eğitimlerine devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, farkındalık eğitimlerine devam edileceği belirtildi.

İtfaiye Müdürlüğü ve Belediye AKMOD Ekibi, şehrimizdeki tüm okul ve fabrikalarda devam eden ”˜'Yangın Farkındalık Eğitimi Programı'' kapsamında, 12 Şubat İlkokulu'nda eğitim ve tatbikat gerçekleştirdi.

İtfaiye ve AKMOD eğitmenlerimizden İbrahim Çataltaş ile Mustafa Kalay'ın gerçekleştirdikleri sunumda; sinevizyon eşliğinde, Yangın Güvenliği-Yangın Tedbirleri-Ev Ve Orman Yangınları ve deprem hakkında bilgiler verildi.

Yangında ilk 2 dakikanın çok önemli olduğu, bu süre içinde olay mahallindeki kişilerce yapılacak hızlı ve etkili müdahalenin yangını büyümeden söndüreceği, böylece can ve mal kaybının önleneceği ifade edildi.

Eğitmenlerimiz daha sonra öğrencilere ve öğretmenlere, deprem konusunda bilgiler vererek, belediyemiz tarafından kurulan AKMOD (Arama Kurtarma Ve Moral Destek ) ekibinin amaçları ve faaliyetlerini anlattılar. Yaklaşık bir buçuk saat süren sunumun ardından tatbikata geçildi.

Öğrencilere, öğretmenlere ve okul personeline, olası bir yangında, panik yapmadan, usulüne uygun ve hızlı biçimde bulundukları ortamı nasıl tahliye edecekleri uygulamalı olarak gösterildi. Merdivenli İtfaiye aracı üst katlarda mahsur kalan öğrencileri kurtarırken, AKMOD gönüllüsü öğrenciler, içeride mahsur kalan yaralıları sedyeyle okul bahçesine taşıdılar.

İtfaiye Müdürü ve Belediye AKMOD Ekibi Başkanı Cahit Küçükönder yaptığı açıklamada; sayıları bine yaklaşan AKMOD ve İtfaiye gönüllüleri teşkillerinin, genç-yaşlı, kadın-erkek tüm hemşehrilerimize açık olduğunu, bunun için Belediye AKMOD birimine, bir adet resim ve kimlik bilgileriyle başvurmalarının yeterli olduğunu belirtti.