Aktif Eğitimciler Sendikası Adana Şube Başkanı Ömer Yılmaz, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki okulların gerek fiziki gerekse teknolojik altyapısının günün şartlarına uygun olmadığını söyledi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Yılmaz, okulların temel ihtiyaçlarından olan öğrenci sıralarının bile 20 yıl önceki durumda olduğunu vurguladı. Bu şartlar altında öğrencilere hizmet vermeye çalışıldığını aktaran Yılmaz, “Dileklerimiz yeni eğitim öğretimin hayırlı olması ancak malumunuz perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Bizim önerimiz, okullarımıza mutlaka öğrenci başı belli miktarlarda ödenek tahsis edilmelidir. Milli Eğitim yetkililerine asıl önemsemeleri gereken kurumların resmi devlet okulları olması gerektiğini hatırlatırız. Bakanlığımız sadece bu yıl 230 bin öğrenciye özel okul teşviki vererek bu alana 747 milyon TL bütçe ayırmıştır. Bakanlığımız en az bu kadar bütçeyi hiç olmazsa sene başında devlet okullarına göndermesi gerekmekte. Ancak bu şekilde bir nebze de olsa kurumlarımızın rahatlayacağını ve eğitim öğretimin pedagojik açıdan uygun yerlerde yapılabileceğini düşünmekteyiz.” dedi.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak sadece konuşan ve hamaset yapan bir sendika olmadıklarını dile getiren Ömer Yılmaz, düzenledikleri yarışma ile ilgili şu bilgileri verdi: “Geçmiş yıllarda gerek özlük haklarının iyileştirilmesi gerekse sosyal duyarlılığımızın gereği olan birçok projeye imza attık. ‘Okula Can Veren Yılın Öğretmeni Yarışması' düzenliyoruz. Bu yıl da eğitim çalışanlarının ve eğitimdeki güzel örneklerin yanında olduğumuzu gösteren bir proje ile yeni eğitim öğretim yılına merhaba dedik. Şartlar ne kadar namüsait olursa olsun çalışan, üreten özverili meslektaşlarımız bulunmaktadır, onların yanlarında olmak eğitimde yapılan iyi örneklerle diğer meslektaşlarımızı da buluşturabilmek adına bu projeyi başlattık. Tüm meslektaşlarımızı adana.aktifegitimsen.org.tr adresinde bulunan başvuru formunu doldurmaya davet ediyoruz. Marifet iltifata tabidir sözünü de dikkate alarak öğretmenlerimizden yarışma sonucunda birinci olana 3 bin, ikinciye 2 bin ve üçüncüye ise bin TL ödül verilecek.”