Kayseri Yılmaz Akansu Koleji öğrencileri harfleri tamamlayarak okuma yazmaya geçmenin mutluluğunu okuma pastası keserek kutladı.

Yılmaz Akansu Kolejinde 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına merhaba diyen ilkokul birinci sınıf öğrencileri, dört ay süren birinci dönem eğitimlerinde alfabedeki harfleri tamamladı. Önce harfler sonra heceler derken kelimeleri de öğrenerek artık hem okuyorlar hem de yazıyorlar. Hayatlarındaki bu güzel olay dolayısıyla okuma pastası kestiler. Düzenlenen törenle birinci sınıf öğrencileri şiirler okudu, İngilizce ve Türkçe şarkılar söyledi. Ardından okuma pastasını keserek anne ve babalarına pastalarını ikram ettiler. Tören, harflere elveda balonlarını uçurmalarıyla sona erdi.

İlkokul birinci Sınıf Zümre Başkanı Osman Tahiroğlu, "Öğrencilerimizle güzel bir eğitim öğretim hayatının birinci dönemini tamamladık. İkinci döneme daha bir heyecanla başlayacağız. Çünkü öğrencilerimizle okuma ve yazmanın heyecanını yaşayacağız." diyerek bu süreçte kendilerine her zaman destek olan velilerine teşekkür etti.