Altın Kalpler Eğitim Derneği bünyesindeki ücretsiz eğitim sunan okuma salonları öğrencilerine yönelik düzenlenen bilgi yarışmasında çocuklar bilgi becerilerini yarıştırma fırsatı buldu.

Malatya'da Altın Kalpler Eğitim Derneği tarafından dernek bünyesindeki Fadime Durmuş, Battalgazi, Ali Doğan ve Yazıhan okuma salonları arasında bilgi yarışması düzenlendi. Her okuma salonunu 3’er öğrenci temsil ettiği yarışmada matematik, Türkçe, fen bilimleri gibi okul derslerinden çıkarılan 50 soru yöneltildi. Yarışmada birinciliği Fadime Durmuş Okuma Salonu elde etti. Öğrencilere kupa ve kitap ödülleri verildi. Yarışmaya öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterdi.

Dernek Başkanı Talip Çılgasit, yarışma sonunda yaptığı konuşmada, eğitimin önemine dikkat çekti. ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözünü hatırlatan Çılgasit, çocuklara yaşamlarının ilk dönemlerinde verilen eğitimin hayatları boyunca onlara yol haritası olduğunu belirtti. Bu nedenle çocuk eğitimi dünyanın en önemli işi olarak gördüklerini vurgulayan Çılgasit, çocukların okul ve diğer eğitim kurumlarında gördükleri eğitimlerin sınavlarla test edilmesinin bilginin kalıcı olmasını sağladığını ifade etti. Yarışmayı hem öğrencilerin edindikleri bilgileri kalıcı hale getirmelerini sağlamak hem de öğrenciler arasında kaynaşmayı hayata geçirmek için düzenlediklerini ifade eden Çılgasit, yarışmaya gösterilen ilginin kendisinde doğru yolda oldukları kanısını oluşturduğunu kaydetti.