Özel İpek Koleji'ni bünyasinde barındıran Burç Eğitim Kurumları, okumaya başlayan 1. sınıf öğrencileri için pastalı kutlama yaptı, okumaya başlangıç sertifikası dağıttı.

Düzenlenen programa öğrenciler, öğretmenler ile velileri katıldı. Çocuklarının okumaya başlamasının sevinci velilerin yüzünü güldürdü. Öğrencilerin sahneden okuyarak ailelerine seslenmeleri, sınıf koroları ile süslenen programda hep beraber okuma pastası kesildi. Programda konuşan Burç Eğitim Kurumları Müdürü Hasan Koç, "Çocuklarımızın okula başlamasını dün gibi hatırlıyoruz. Bugün ise öğrencilerimiz okuma yazmaya geçmenin mutluluk ve heyecanı ile bu güzel programı sizler için hazırladılar. Programda emeği geçen öğretmenlerimize ve siz değerli anne ve babalara teşekkür ediyorum. Eğitim uzun bir süreç, çocuklarımız daha yolun başındalar. Küçücük yürekleriyle kocaman bir iş başararak okuma yazmayı öğrenip sizlere program sunacak hale geldiler. Kendilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Programa; her bir öğrenci için hazırlanan hatıra fenerlerinin havaya uçurulması, ilk defterim ve resim sergisinin gezilmesi ile devam edildi. Okuma yazma sürecinde yaşananlar ilk defter ile tekrar hatırlanırken, Görsel Sanatlar dersi ile geliştirilen sanat eğitimleri de gözlenmiş oldu.