Özel Burç Vural İlkokulu 1-A ve 1-B sınıfları ilk dönemde okuma-yazmaya başlarken, bu başarılarını ise pasta keserek kutladı. Minik öğrencilerin bu sevincine aileleri de ortak olurken, çocuklarının tahtada yazan metinleri okuduğunu gören veliler duygulu anlar yaşadı.

Burç Vural İlkokulu birinci sınıf öğrencileri, 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ermeden okuma-yazmaya başladı. Minik öğrenciler bu başarılarını pasta keserek kutlarken, öğrencileri velileri yalnız bırakmadı. Okuma-yazma öğrenmenin sevincini yaşayan minikler, kesmiş oldukları pastalardan anne ve babalarına da ikram etti. Ayrıca öğrenciler akıllı tahtada yazan metinleri anne ve babalarının önünde okurken, veliler duygu dolu anlar yaşadı.

Düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan 1-A Sınıfı Öğretmeni Rüveyda Özdemir, öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Öğrencileri ile 2014-2015 eğitim öğretim yılına çok iyi başladıklarını kaydeden Özdemir, “Öğrencilerimiz şu anda hem okuyup hem de yazabiliyorlar. Çocuklarını eğitim çağına geldiklerinde bizlere emanet eden velilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca, velilerimizin bugün böyle bir sevinç yaşamalarına vesile olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi.

Öğrencilerinin dönem başında göstermiş olduğu başarının eğitim-öğretim hayatları boyunca devam etmesini dileyen 1-B Sınıfı Öğretmeni İzzet Gürzal ise okuma-yazma öğrenen öğrencilerini bundan sonraki süreçte yorucu bir eğitim hayatının beklediğini söyledi. 2. dönemden itibaren öğrencilere verilecek eğitimlerin daha iyi anlaşılması için bundan sonraki süreçte velilerin daha çok desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Gürzal, “Okul olarak veli-öğretmen-öğrenci ilişkisine büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizi adım adım takip edip, gelişmeler hakkında velilerimizi bilgilendiriyoruz. Dönem başında bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınız bugün okuyarak ilmin, servetin, aydınlığın ve nitelikli bir insan olmanın kapılarını aralamış durumda. Öğrencilerimizin bu başarısı ile gurur duyuyoruz.” diye konuştu.