Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun, Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi (OLİ) ailesinin bu yıl yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşacağını bildirdi.

TMOK'tan yapılan yazılı açıklamada, ilkokul çağındaki öğrencileri olimpik spor dalları ve olimpik değerlerle tanıştırılan OLİ kapsamındaki çalışmalara 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İzmir'deki sunumlarla başlandığı belirtildi.

Bornova Doğa Koleji, Mavişehir Doğa Koleji, Tevfik Fikret Okulları, TAKEV Okulları, İzmir Türk Koleji ve Evin Leblebicioğlu Ortaokulu’nda düzenlenen sunumlara yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı, katılımcılara insan vücudu, spor, sağlık, Olimpiyat Oyunları ve felsefesi, spor kültürü ve ahlakı, fair play, sağlıklı beslenme, çevre duyarlılığı gibi konular hakkında bilgiler verildiği kaydedildi.

Bu yıl 19 şehirde 150 bin çocuğa ulaşmayı hedefleyen projenin yıl boyunca Muğla, Antalya, Ankara, Çanakkale, Kütahya, Kayseri, Erzincan, Kahramanmaraş, Bayburt, Çorum, Iğdır, Denizli, Gaziantep, Bursa, Rize, İstanbul, Tekirdağ ve Ordu'daki okullarda gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine verilen TMOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, OLİ projesi kapsamında bugüne kadar çok sayıda ilin ziyaret edildiğini aktarıldı.

Bu ziyaretlerde olimpik değerleri ve sporun bir bireyin yaşamındaki önemini anlattıklarını ifade eden Porsun, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda onların çevreye, ülkesine ve dünyaya duyarlı sorumlu bir birey olarak yetişmelerine katkı sunmaya çalıştık. Geride bıraktığımız 3 günde İzmir'de gerçekleştirdiğimiz sunumlarla, kaldığımız yerden devam ediyoruz. OLİ ailesi bu yıl yaklaşık 2 milyona erişmiş olacak. Bu büyük ailenin sporu hayatlarının odak noktalarından biri yapmalarını umuyor ve yeni öğrencilerimiz ile buluşmayı sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmek istiyorum."