Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı’nı bitiren öğrenciler, aldıkları eğitim çerçevesinde oluşturdukları markalarıyla hem mezun oldu, hem de kendilerini reklam sektörüne tanıttı.

Reklam sektörünün temsilcileri ve hocalardan oluşan jüri, markaları isminden logosuna, kurumsal çalışmalarından ambalaj çözümlerine, reklam uygulamalarından promosyon ürünlerine kadar değerlendirdi. Jüri, tek tek dolaştığı stantlarda, yöresel ürün markası ‘Tahta Kaşık’ı birinciliğe layık gördü. İki yıllık eğitimini tamamlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Grafik Programı öğrencileri, reklam ve tanıtım sektörünün ara elemanı olmaya hazır olduklarını, oluşturdukları ve tanıttıkları markalarla gösterdi.

Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Sağocak’ın yürütücülüğünde gerçekleşen projelerde bu yıl da Bursa Reklamcılar Derneği aracılığıyla Bursa’daki önemli ajanslarla işbirliğine gidildi. Her grup, bir ajansın koçluğunda bitirme projelerini geliştirdi. Bölüm hocaları ve sektör temsilcilerinden oluşan 11 kişilik jüri, Çikesta karyoka, Chef makarna, Günce Süt, Rengin boya kalemleri, Cornista patlamış mısır, Tahta kaşık yöresel ürünler, Bionda Makaron, Falkek, Pozifit kahvaltılık gevrek, Diagon pizza, Hoşparem hoşaf, Araslı kravatları, Heroes aftershave adlı 13 proje arasında değerlendirme yaptı. Aldıkları en yüksek nota göre sıralama şöyle oluştu:
1-Tahta kaşık yöresel ürünler
2-Diagon pizza – Falkek
3-Çikesta karyoka - Cornista patlamış mısır
4-Rengin boya kalemleri - Chef makarna
5-Bionda
6-Pozifit kahvaltılık gevrek - Günce Süt
7-Heroes traş losyonu
8-Araslı kravatları
9-Hoşparem hoşaf

İŞ ALANLARI

İki yıl boyunca aldıkları grafik eğitiminin yanı sıra tasarım, reklamcılık, ambalaj, illustrasyon, web uygulamaları, dijital fotoğrafçılık, gibi pek çok alanda da teorik bilgi ve pratik beceriyle donatılan öğrenciler, reklam ajanslarında, matbaalarda, yayınevlerinde, gazete ve dergilerde, fotoğraf stüdyolarında, görsel iletişim alanında hizmet veren her türlü medya ortamında çalışıyor.