Ondokuz Mayıs Üniversitesi Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulunda siber güvenlikle ilgili farkındalığı, bilgi ve tecrübeyi artırmak amacıyla “Hacker Camp 2017” düzenlendi.

“Hacker Camp 2017”, Çarşamba Ticaret Borsasının desteğiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 22 Nisan’da başlayan ve iki gün süren eğitime farklı branşlardan yaklaşık 380 kişi katıldı. “Hacker Camp”ta ‘Kablosuz Ağlar Güvenliği ’, ’Web Uygulamaları Güvenliği’,’Sızma Testi Uygulamaları’ ’Linux Sistem Yönetimi’, ’Herkes için Python’ konularında hem siber saldırı hem de siber savunma alanında yapılan çalışmalar uygulamalı olarak gösterildi.

Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hakan Can Altunay, eğitimlerde siber dünyada yaşanan güncel olaylar ve iş imkanları üzerinde durduklarını, öğrencilerin geleceği, piyasada karşılaşılan zorlukları birebir okulda görmesini, ufuklarının genişlemesini amaçladıklarını söyledi. Altunay, “Web Güvenliği başlığında web sitelerinin temel işleyişi, bu alanda en çok karşılaşılan güvenlik zafiyetleri ve bunlara karşı alınabilecek güvenlik önlemleri, siber suçlar gibi konuları ele aldık” dedi.

“Linux Sistem Yönetimi” başlığı altında linux sistemlerinin yapısı, kullanım alanları ve nedenlerini Ağ Güvenliği Uzmanı Deniz Parlak katılımcılara anlattı. Uzak bağlantıların yapılabilmesi ve güvenliği gibi konular da anlatıldı. “Herkes için Python” eğitiminin asıl amacının her kesimden insanların python dilinin gücünü keşfetmelerine yardımcı olmak olduğunu ifade eden Blackbox Siber Mücadele takımının üyesi Anıl Baran Yelken, Python ile sızma testi geliştirme araçlarının tasarımını hedeflediklerini söyledi. Yelken, ‘Python’ da printten başlayıp modüller ve sınıf yapısına kadar ilerledikten sonra sızma testi araçlarının nasıl gelişeceği üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Ağ güvenliği uzmanı Kürşat Oğuzhan Akıncı, iki gün süren eğitimde ’beyaz şapkalı hackerlar’ olarak bilinen siber güvenlik elemanlarının bilişim suçları işleyen kötü niyetli bilgisayar korsanlarının teknik ve yöntemlerini bilmesinin yanında, bunlara karşı önlem alma ve saldırıları ortadan kaldırma konusunda eğitim verildiğini ifade etti.