Yunusemre Mahallesi'nde yaşayan Sivas, ''Ana-Kız Okuldayız'' kampanyası çerçevesinde başladığı kursta, okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.
     Sivas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekonomik nedenlerle okula gidemediğini, dolayısıyla da okuma yazma bilmememin sıkıntısını yaşadığını söyledi.
     Buna karşın çocuklarının hepsini üniversiteye gönderdiğini belirten Sivas, ''Beş çocuğum var. İkisi üniversiteden mezun oldu. Biri öğretmenlik yapıyor, diğeri de atama bekliyor. Üç çocuğum ise eğitimlerine devam ediyorlar. Şimdi okuma yazma öğrenme zamanı bana geldi'' dedi.
     Eşi vefat ettikten sonra karşılaştığı zorluklar üzerine okuma yazmayı öğrenmeye karar verdiğini ifade eden Sivas, şöyle konuştu:
     ''Hayattayken her şeyi eşim yapıyordu. Ev işleri de bana kalıyordu. Bu nedenle okuma yazma öğrenmeye hiç ihtiyaç duymadım. Fakat eşimin vefatıyla dışarıdaki işler de bana kalınca çok zorlandım. Kimi zaman gözümün önünde duran tabelayı okuyamadığım için gideceğim yeri bulamadım. Okuma yazma bilmeyince kör gibisin. İnsanlardan yardım almak zorunda kalıyorsun. Artık insanlara adres sormak istemiyorum. Çocuklarım da okuma yazma öğrenmem konusunda destek oluyor. Onlar da okumayı öğrenmem için en az benim kadar gayretliler. Bu nedenle kursa gitmeye karar verdim. Ölmeden önce okuma yazmayı öğrenmek istiyorum.''
     Kursa 3 ay önce başladığını vurgulayan Sivas, ''Kurstaki öğretmenim ödev verdiğinde hemen yapıyorum. Yapamazsam strese giriyorum, uykularım kaçıyor. Okuma yazmayı en kısa sürede öğrenmek için can atıyorum'' diye konuştu.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nedim Önder de örgün eğitim kurumlarında yeterince eğitim alamayan vatandaşların eksikliklerinin, yaygın eğitim kurumları aracılığıyla giderilmeye çalışıldığını kaydetti.