Önder İmam Hatipliler Derneği Ordu Temsilcisi Belgüzar Çiçek, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle Düz Mahalle Şadırvan önünde yaptığı basın açıklamasında, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak eğitimin her alanında söz sahibi olmaya ve yaptıkları çalışmalarla gençleri geleceğe taşımaya gayret etiklerini söyledi. 

Geleceğin inşasının gençliğin ihyasıyla mümkün olduğunu dile getiren Çiçek, "Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz" dedi.

Çiçek, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4. sınıf, ortaokul, lise öğrencileri ve velileri için en önemli noktanın seçmeli dersler konusu olduğunu ifade ederek, "Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek onu daha iyi tanımaları, ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir" diye konuştu.

Çocukların din ve ahlak eğitime ihtiyaç duyduğunu kaydeden Çiçek, "Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Doğru din eğitiminin önemine vurgu yapan Çiçek, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz" dedi.

Anne ve babalara da seslenen Çiçek, "Bir neslin kaderini bir önceki nesil belirler. Sizler Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz. Aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz. Seçmeli derslere bu hassasiyetle bakmanızı rica ediyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

- Kahramanmaraş

Önder İmam Hatipliler Derneği Kahramanmaraş Temsilcisi Yunus Doğru, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde 4. sınıf, ortaokul, lise öğrencileri için en önemli konuların başında seçmeli derslerin geldiğini söyledi.

Dernek olarak her alanda söz sahibi olmaya ve yaptıkları çalışmalarla gençleri geleceğe taşımaya gayret ettiklerini dile getiren Doğru, "Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz. Çünkü ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür" dedi.

Doğru, öğrencilerin temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Hz. Muhammed'in hayatını öğrenerek, onu daha iyi tanıtmalarının ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşebileceğini belirtti.

Öğrenciler tarafından seçmeli olarak alınan bu derslerin, onların İslami konularda daha etkin bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacağını ifade eden Doğru, şunları kaydetti:

"Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Bugün okul sıralarında kendilerine sunulan bilgileri tertemiz bir zihin ile özümseyen genç dimağlar sayesinde hayalini kurduğumuz medeniyet tasavvuruna ulaşacağız. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın, her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Saygıdeğer anne babalar, unutmayalım ki geleceğin inşası gençliğin ihyasıyla mümkündür."