Bir Özel Bankanın Ana sponsorluğu ve Onikişubat Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "Harika Matematik Sergisi" Necip Fazıl İlköğretim Okulu önündeki sentetik buz pistinde açıldı.
Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocuklar için oldukça faydalı bir aktiviteyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sergiyi dolaşan öğrencilerin, matematiğin hayatın her aşamasında yanlarında olduğu gerçeğini öğreneceklerini ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:

"Bir nevi oyun parkı haline getirdiğimiz bu tesisimizde çocuklarımıza matematiğin hayatın her aşamasında var olduğunu göstermeye gayret ediyoruz. Örnek uygulamalarla çocuklarımız matematiğin sadece toplama, çıkarma ve çarpma olmadığını deneylerle gözlemliyorlar, buna şahit oluyorlar. Matematik sadece ezbere dayalı toplama ve çıkarma değil, hayatın ta kendisidir. Bize bu imkanı sağlayan o bankamıza teşekkür ediyorum. Yanlarındaki eğitmenler çocuklarımıza sistemin ne olduğunu anlatmaya gayret ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum."


Mahçiçek, ilerleyen süreçte Onikişubat Belediyesi olarak benzer bir sistemi kalıcı olarak ilçeye kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

Serginin eğitmeni Andre Bahar ise çocuklara günlük matematikten çok hayatın içindeki matematik ve doğadaki kendiliğinden var olan matematik hakkında bilgiler ve deneyler sunduklarını söyledi.


Erzurum ve Adana'dan sonra 3. şehir olarak Kahramanmaraş'ı seçtiklerini belirten Bahar, "Burada bazı üç boyutlu çalışmalarla görsel zekalarını gösterip daha analitik düşünebilmelerini sağlayan oyunlara sahibiz. Kahramanmaraş'ta ilk defa bu sergiyi açıyoruz umarım çocuklarımıza yararlı olur" diye konuştu.

Sergiyi gezen öğrenciler, Milli Eğitim müfredatına uygun şekilde düzenlenen üniteler sayesinde analitik düşüncenin püf noktalarını eğlenerek öğrendi. 

Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerindeki okulların davet edildiği sergi, pazar gününe kadar açık tutulacak.