Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Vakkasoğlu, pozitif bakış açısı, iyi iletişim kurmanın önemi gibi konularda öğrencilere bilgi verirken, şöyle konuştu:

 “Bizim üst kimliğimiz, temel kimliğimiz, değişmeyecek kimliğimiz, paramıza pulumuza rağmen, şanımıza şöhretinize rağmen değişmeyen kimliğimiz biz Allah’ın kuluyuz, onun en son ve en büyük peygamberi güzeller güzeli Hz. Muhammet Mustafa’nın ümmetiyiz. Onların gösterdiği güzel yolun, insanlık yolunun yolcusuyuz. Bizi bu belirliyor, bununla gurur duyarım Allah’ın bir kuluyum. Sakın kendiniz, güçsüz hissetmeyin. Fakir bir ailenin çocuğu olabilirsiniz, hiç tanınmamış bir kenar mahalleden gelmiş olabilirsiniz ama siz her şeyden önce Allah’ın bir kulusunuz. Allah’ın, bu Dünya da yarattığı en şerefli varlıksınız. Siz insansınız eğer içini iyi doldurursanız, bilincine varırsınız. Allah’ın kulu olduğunun bilincine varmak, insana öyle büyük bir güç verir. Mesleğiniz ne olursa olsun, severek yapın sevap kazanın, işinizde başarılı olun, o iş sizin ayrıca Allah’a karşı yaptığınız bir kulluk, bir ibadet haline dönüşsün, sizi, insanoğlu insan yapsın. Ama sevmeden yapanlar, o işte asla başarılı olamazlar.

 Dünya gelip geçici bir mola yeri gibi, böyle düşünürseniz fakirliğin altında ezilmezsiniz. Başarısızlıklar üzerinizden silindir gibi geçmez. Düştüğünüz yerden Besmeleyi çeker, ayağa kalkar yeniden başlarsınız. Çünkü güvendiğiniz, çünkü dayandığınız eşsiz benzersiz bir güç kaynağı var. Allah’a güvenip, dayanandan, ona tevekkül edenden daha güçlü bir kimse var mı? Onun için Atalarımız ne diyorlar: ‘Ağaca dayanma kurur, duvara dayanma yıkılır, adama dayanma ölür, ebedi ve ezeli varlık Allah’a dayan, sende morali sürekli tut, enseyi karartma’. Hayata böyle bakan bir insan zamana nasıl bakar, böyle bir insanın boş zamanı olmaz” diye konuştu.

 Eğitimci- Yazar Vehbi Vakkasoğlu, söyleşinin ardından okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, sohbet etti.