Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Albayrak İlköğretim Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Sena Nur Bulut’u konuk etti. Temsili olarak koltuğunu Sena Nur’a bırakan başkan Mahçiçek, küçük başkanın taleplerini dinledi.

Hayalleri ve yapmak istedikleriyle beğeni toplayan Sena Nur, “Kendimi başkan gibi hissettim diyebilirim” dedi. Sena Nur, şöyle devam etti:

“Başkan olduğumda, her yeri güzel parklarla, çiçeklerle süslerdim. Okullarda matematik sınıfları yapardım. Madde bağımlılığını önlemek için kampanyalar düzenler, okul çevrelerinde güvenlik önlemlerini artırırdım. Her Pazar bir yolu kapatır, bisiklet turları düzenlerdim. Milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için değerler eğitimine önem verirdim. Yani vatanseverlik, sevgi saygı, merhamet ve misafirperverlik gibi konuları anlatan tiyatrolar getirirdim. Şiir ve resim yarışmaları düzenlerdim.”

Sena Nur’un isteklerini ilgiyle dinleyen Başkan Mahçiçek ise, “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Gördük ki çocuklarımıza böyle bir günün ayrılması son derece isabetli olmuş. Dinledik ki, çocuklar özellikle ülke meselelerimize sahipler. Onlara da böyle bir günün verilmesi son derece anlamlı.. Demek oluyor ki artık çocuklarımızın da gerçekten taleplerine, isteklerine çok ciddi eğilmemiz lazım. Onların beklentilerini karşılamamız lazım. Bugün bu çocuklarımızın bize söyledikleri onların beklentilerini karşılamamız noktasında çok önemli mesajlar verdi. Ben bir defa daha çocuklarımızın bayramını kutluyor, yürekten başarılar diliyorum” diye konuştu.