Gelecek nesile bir tek kelime öğretmek için evlerinden uzak diyarlara giden ve buralarda çeşitle nedenlerden şehit olan öğretmenler anılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl “Şehit Öğretmenlerimizin Anısına” temasıyla düzenlediği etkinliğe Kahramanmaraş’tan öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl “Şehit Öğretmenlerimizin Anısına” temasıyla düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliklerini bir haftaya yayarak bir ilki gerçekleştirdi ve 81 ilden başarılarıyla ön plana çıkan 100 öğretmeni, şehit öğretmenlerin yakınlarını ve yakınları şehit olan öğretmenleri Ankara’da ağırladı. Yapılan etkinliğe Kahramanmaraş’ı temsilen Hacıağalar İlkokulu Sınıf Öğretmeni Dr. Cihangir Uygun ve Yahya Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Fatma Sarıtiken katıldı. Etkinlikler kapsamında öğretmenlerimizin başarı öykülerinin anlatıldığı fotoblokların sergilendiği “81 İl 81 İyi Örnek” konulu sergi açıldı. 

HABER FOTOĞRAFLARI

 Daha sonra ise temsilci öğretmenlere yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı. Öğretmenler ayrıca Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk tarafından bakanlık makamında, TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından da TBMM’de kabul edildi. Öğretmenler etkinlikler kapsamında Birinci ve İkinci TBMM müzelerini, Etnoğrafya Müzesini, Anadolu Medeniyetleri Müzesini, Rahmi Koç Müzesini ve Gökyay Vakfı Satranç Müzesini, Hacı Bayramı Veli Camii ve Türbesini, Taceddin Dergahını ziyaret ettiler. Ayrıca bakanların katılımlarıyla Anıtkabir’e çelenk koyma törenine katıldılar. Etkinlikler kapsamında ayrıca Erol Parlak, Zara, Seher Dilovan, Buray konserleri ile Anadolu Ateşi dans grubunun gösterisi gerçekleştirildi. İki yıl önce Batman’da şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın arkadaşları tarafından kurulan koro ise özel bir sunum düzenledi.