Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2015 Yılı 1. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı Sivas’ta yapıldı. Toplantıda görev süresi dolan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın yerine Kurul Başkanlığına Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey seçildi.

ORAN 1. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı bir otelde yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Alim Barut, “ORAN’ın diğer faaliyetleri bir yana bırakıldığında bugüne kadar sadece ajans mali destekleriyle yaklaşık 120 milyon liralık bir kaynak yatırımcıların katkılarıyla bölgemize kazandırılmıştır” dedi. Barut, Devam eden projelerle birlikte bu miktarın yaklaşık 170 milyon liraya ulaşması ve yatırıma dönüşmesi beklenmektedir.” diye konuştu.

ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise 'Kalkınma Kurulu'nun ana görevinin bölgenin sorunlarına çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine ilişkin ajans yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunduğunu belirterek, bu görevi 2 yıl süreyle yerine getirmeye çalıştığını kaydetti.

Kalkınma Bakanlığı Avrupa Birliği Sosyal Uyum Daire Başkanı Erol Oktamış da bakanlık olarak kalkınma ajansları kanalıyla yaptıkları desteklerden bahsetti. ORAN Genel Sekreteri Kamil Taşçı ise ajansın 2014 yılı faaliyetleri ve 2014 yılı yıllık iç denetim raporuyla ilgili kurul üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca görevi dolan Kurul Başkanı Faruk Kocacık’a yaptığı katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından Kalkınma Kurulu Başkanlığı için yapılan seçimde Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü aday oldu. Seçim sonrası 48 oy alarak Prof. Dr. Salih Karacabey Başkanlığa, Kadir Pürlü ise 11 oy alarak Başkan Yardımcısı oldu.