Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, zorlu bir kamulaştırma sürecinden sonra ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımına en kısa sürede başlanacağını açıkladı.
Sağlık Bakanlığı-Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının başlatılması amacıyla proje çalışmalarını sürdüren Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Kadir Serdar Taflan ve beraberindeki ekip, hastane arazisi üzerinde incelemelerde bulunmak ve son durumu değerlendirmek üzere Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretin ardından hastane arazisinde inceleme yapıldı. Burada bir açıklama yapan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisinin zorlu bir kamulaştırma sürecinden geçtiğini belirtti. Rektör Yarılgaç, SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapımında son aşamaya geldiklerini belirterek, “Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırım Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmaların sona ermesiyle birlikte en yakın zamanda hastane inşaatına başlanacaktır. Son sistem teknoloji ile donatılmış, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, Çocuk Hastanesi, KVC Hastanesi, Kardiyoloji Hastanesi, ÜYTE (Üremeye Yardımcı Tedavi) Hastanesi, Genetik Hastalıklar Hastanesi, Patoloji Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, KBB ve Göz Hastanesi, Meslek Hastalıkları Hastanesi olacak şekilde büyük bir sağlık kompleksi olarak planlamaktayız. Bunun yanı sıra son gelişmiş teknolojide tıbbi malzemeler ve donanımların kullanılacağı hastanede 200’den fazla poliklinik ile hem Tıp Fakültesi öğrencilerimize uygulama sahasında geniş bir yelpaze sunulmuş olacak hem de halkımıza alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından hizmet verilen bir sağlık kampüsünü Ordu’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığı’na bağlı teknik heyetin mevcut çalışmalarını ve projelendirme işlemlerini sonlandırılmasıyla yaklaşık 300 milyon TL’lik proje Ordu’ya kazandırılacak dev bir yatırım olacaktır” dedi.