Spor alanlarından oyun gruplarına, çiçeklerden ağaçlara kadar geniş bir bahçesi olan Orhangazi Koleji, bu yıl öğrenci ve velilere hobi bahçesi yaptı. Orhangazi Koleji, il genelindeki tüm okullar arasında düzenlenen 'En Güzel Okul Bahçesi' yarışmasının da birincisi oldu. Birincilik ödülünü, Okul Müdürü Mahmut Göçmen, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in elinden aldı.

Bilecik Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Dünya Çevre Günü' törenleri yapıldı. Törene Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Murat Akat, kurum müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Çevrenin bütün canlıları ve geleceği ilgilendiren bir konu olduğunu belirten Vali Nayır, “Hayatımızı içinde geçirdiğimiz, toprağımız en büyük ihtiyaç duyduğumuz suyumuz, havamız bizim çevre için ihtiyaç duyduğumuz en önemli 3 nesneyi oluşturmaktadır. Çevreyi kirlettikten sonra temizlemenin maliyeti büyük. Ama çevreyi kirletmemenin maliyeti daha küçük. En güzel temizlik kirletmemektir. Eğer çocuklarımıza bunu öğretebilirsek biz geleceğimize daha da ümitle bakma imkanına sahip olacağız.” dedi.

Çevre Günü nedeniyle düzenlenen ‘En Güzel Okul Bahçesi’ ödülünü ise Bozüyük’ün en başarılı eğitim kurumlarından Orhangazi Koleji kazandı. Spor alanlarından oyun gruplarına, çiçeklerden ağaçlara kadar muhteşem bir bahçesi olan Orhangazi Koleji, bu yıl bir yeniliğe daha imza attı ve bahçesini büyüterek öğrenci ve velilere hobi bahçesi yaptı. Bilecik’te ilk olan hobi bahçesi, hem öğrencilerin hem de velilerin ilgi odağı haline geldi.

Orhangazi Koleji, Bilecik’teki tüm okullar arasında en güzel bahçesi olan okul seçildi. Ödülü ise, okul müdürü Mahmut Göçmen, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in elinden aldı.

İkinci okul olan Bozüyük Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi başarı belgesini Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci’nin elinden, üçüncü okul olan Merkez TOKİ Ortaokulu ise başarı belgesini Vali Yardımcısı Mustafa Güney’in elinden aldı.

Ödül töreni sonrası Bilecik İzci Öğrenci Grubu izci andının okunması ve Bilecik TOKİ Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile devam etti. Öğrencilerin hazırladığı 'Yaşanabilir Çevre' konulu resim sergisini gezilmesiyle program sona erdi.