2016 ÖSYM-LYS sonuçları doğrultusunda 2 bin 884 yeni öğrenci tarafından tercih edilen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kuzey Kıbrıs Üniversiteleri arasında en çok tercih edilen üniversite oldu.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih eden öğrenci sayısı 2 bin 884 oldu. Bu yıl KKTC üniversitelerini tercih eden öğrenci sayısında da genel bir artış olduğu ifade edilen açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde LYS yerleştirme sonuçlarına göre YDÜ’nün en fazla yerleşen öğrenci sayısı ile birinci sırada yer aldığı vurgulandı. 2 bin 884 öğrencinin yaklaşık yüzde 80’inin lisans programlarına yerleştiği, Dikey Geçiş Sınavı, Ek Kontenjan Yerleştirme sonuçları, ülkemizdeki liselerden mezun olan öğrencilerle, yabancı öğrenci kayıtları ile yatay geçiş kayıtlarının da tamamlanması ile birlikte Yakın Doğu Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrenci sayısının daha da artacağı belirtildi. 2016 LYS sonuçlarına göre KKTC üniversitelerine 8 bin 642’si lisans, 3 bin 318’sı ön lisans olmak üzere toplam 11 bin 960 öğrenci yerleşti.
"Sonuçlar Yakın Doğu Üniversite’ne olan güvenin göstergesi"
Sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, ülkesinde ilklerin üniversitesi ve dünyada öncü bir eğitim kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi’ne bu yıl ÖSYM ile yerleşen öğrencilerle birlikte tüm dünyadan 7 bin 500 yeni öğrencinin kayıt yapmasını beklediklerini ifade etti. Doç. Dr. Günsel, bu sonucun Yakın Doğu Üniversitesi’ne duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ve kendilerine güvenen değerli öğrencilerine Yakın Doğu ailesi olarak her anlamda en iyiyi sunacaklarını belirtti. Yakın Doğu Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarını 15-19 Ağustos tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin Türkiye temsilciliklerinde ve Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilebileceklerini ifade eden Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere teşekkür ederek ilklerin üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi’nde başarılarla dolu bir eğitim yaşamı diledi.