PTT 1. Lig'in bitine 3 hafta kala ilk 6 mücadelesini için zorlu maçlar oynayacak olan Antalyaspor ile Albimo Alanyaspor'da başlayan transfer tartışmaları Antalya’da spor camiasını karıştırdı.

Alanyaspor'da gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Emre Akbaba'nın bonservisini elinde bulunduran Antalyaspor'un, oyuncunun transferi için Trabzonspor'la görüşme halinde olduğu öğrenildi. Kırmızı beyazlılarda Başkan Gültekin Gencer'in, genç oyuncunun satış hakkını şimdiden yakın arkadaşı olan Metin Korkmaz isimli bir menajere verdiği iddia edildi.

Antalya’da yayın yapan VTV'de ekranlara gelen Kale Çizgisi programında Antalyaspor ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar gündem oluşturdu. Orduspor mağlubiyetiyle ilgili bahis iddialarının gölgesinde sezonu tamamlamaya çalışan kırmızı beyazlılarda, ortaya atılan iddialar oldukça dikkat çekici. Antalyaspor'un, kadrosunda yer alan gözde futbolcuların satışı için kulüplerle görüşmelere başlandığı iddia edilen haberde en dikkat çeken isim olarak Alanyaspor'da gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselen Emre Akbaba gösteriliyor.

Bonservisi Antalyaspor'da olan ve 2018 yılında sözleşmesi tamamlanacak olan genç oyuncu için şimdiden satış görüşmeleri başladı. İstanbul Başakşehirspor ve Sivasspor'un başarılı oyuncuyla ilgilendiği basında yer alırken, Kale Çizgisi'nde dile getirilen iddialar ise dikkat çekti.

Kırmızı beyazlıların, transfer için Trabzonspor'la da görüşme halinde olunduğu belirtilen haberde, uygulanan yöntem oldukça dikkat çekti. Geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında Süper Lig'e çıkılmaması halinde görevi bırakabileceğini vurgulayan Başkan Gültekin Gencer'in, genç oyuncunun transferi için henüz sezon bitmeden Metin Korkmaz isimli bir menajere yetki verdiği ifade edildi.

Haberde, Başkan Gültekin Gencer'in, Emre Akbaba'nın hali hazırdaki menajeri Bülent Ortakaya'yı devre dışı bırakıp, Metin Korkmaz'a görev vermek istediği, genç oyuncunun bu teklifi reddetmesiyle birlikte de farklı bir yol izlendiği belirtildi.

Başkan Gencer'in, Emre Akbaba'nın satış hakkını kendisinin ve Teknik Direktör Yusuf Şimşek'in yakın arkadaşı olan Menajer Metin Korkmaz'a verdiği belirtilirken, bu yolla Trabzonspor'la da ilk temasın sağlandığı vurgulandı. Henüz sezon bitmeden böyle bir girişimde bulunduğu için tepki alan Başkan Gültekin Gencer'e, Emre Akbaba'nın ardından bir ret de Karadeniz ekibinden geldiği iddia edildi.

Trabzonspor cephesi, satış hakkını eline alan Metin Korkmaz'la çalışmak istemediği, bu sebeple Antalyaspor'a transfer için olumsuz yanıt verdiği de Kale Çizgisi'nde verilen bilgiler arasında yer aldı. Bu cevap karşısında şaşkına döndüğü iddia edilen Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer'in, bordo-mavilileri ikna etmeye çalıştığı da haberde yer alan bir diğer bilgi oldu.

Bordo mavililerin Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, hatırlanacağı gibi Erkan Zengin'in transferini tamamlayan Metin Korkmaz'la, Beşiktaş'a kaptırdıkları Tolgay Arslan transferinde kavga etmiş ve ikilinin arası açılmıştı. Metin Korkmaz, Tolgay Arslan transferini bitirdiği sözüyle Başkan Hacıosmanoğlu'nu Almanya'ya davet etmiş ve burada futbolcunun, ‘Beşiktaş'a söz verdim’ demesiyle ortam gerilmişti. Bu açıklamaların ardından Hacıosmanoğlu’nun, "Hani bu transfer bitmişti. Ne diye bizi buralara getirdin. Bir de fotoğraf çektirdik." sözleri basında da yer almıştı.