Isparta Özel Altınbaşak Ortaokulu'nun 6 öğrencisi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 sorunun hepsini doğru cevaplayarak tam puan aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG sistemi kapsamında 26-27 Kasım'da yapılan 8. sınıflar 1. dönem ortak sınavı sonuçları açıkladı. Açıklanan sınav sonuçlarına göre, 6 öğrencilerinin tam puan alma başarısı gösterdiğini vurgulayan Özel Altınbaşak Ortaokulu Müdürü Nuri İleri, 2013 -2014 eğitim öğretim döneminde 84 öğrenci mezun eden okulun 84,17 puan ortalaması ve 102 TEOG doğru ortalamasıyla Isparta'nın birincisi olduğunu, 2014-2015 Eğitim öğretim döneminin birinci TEOG sınavında doğru ortalamasını 110,2 'ye çıkardığını açıkladı.

Okul Müdürü Nuri İleri, TEOG sınavında 6 dersten 120 sorunun hepsini doğru cevaplayarak tam puan alan 6 öğrenci dışında ayrıca bir yanlış yapan 12, iki yanlış yapan 7 ve 73 öğrenciden 62 tanesinin de 100 ve üzeri sorulara doğru cevap verdiğini söyledi. Elde ettikleri bu başarının iyi bir planlama ve sistematik çalışmanın ürünü olduğunu ifade eden Müdür İleri sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimizin göstermiş olduğu bu başarı aslında beklediğimiz bir sonuçtu ve emeklerinin karşılıklarını aldıklar. Bizler de yaptığımız çalışmaların ve uyguladığımız programın ne kadar yerinde ve doğru olduğunu görmüş olduk. Çocuklarını bize emanet eden Ispartalı velilerin güvenlerinin boşa çıkmadığının görülmesi mutluluğumuzu katlamıştır."