ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Adana Özel Burç Okulları büyük başarı elde etti. Dün açıklanan sonuçlara göre ilk 1000’e 10 öğrencisi girmeyi başaran Burç Okulları, Adana’nın gururu oldu. Özel Burç Vural Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Güloğlu, sonuçlara göre YGS-6 puan türünde Türkiye 72.si olurken, YGS-5’te 84.sü, YGS-3’te de 98.si olma başarısı gösterdi. Güloğlu, YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinde Adana 1.si oldu.

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, sonuçlardan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, bu başarıların okulları için artık gelenek haline geldiğini belirtti. Özel Burç Vural Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerinin olimpiyat yarışmalarında, TÜBİTAK proje yarışmalarında il içi, bölgesel ve Türkiye genelinde yapılan her organizasyonda sosyal ve bilimsel çalışmalarıyla adından her zaman söz ettirdiğini ifade eden Sözeri, “Mart ayı sonunda Mersin’de yapılacak TÜBİTAK bölge sergisine 9 proje ile katılmaya hak kazandık. Bu başarılarda emeği geçen tüm öğretmenlerimi ve öğrencilerimi tebrik ediyorum. Aynı başarıları LYS’de de göstereceklerine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞAMPİYONUN HEDEFİ DOKTOR OLMAK
YGS’de ilk 100’de üç derece elde ederek Adana’nın gururu olan Burç Vural Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Güloğlu da, başarısında ailesi, öğretmenleri ve abilerinin dualarının önemli olduğunu söyledi. Hocalarının bu zorlu süreçte sürekli yanında olup destek çıktıklarını ifade eden Güloğlu, “Dokuz kardeşin en küçüğüyüm. Ben çalıştım ama başarımda sadece çalışmamın etkili olduğunu düşünmüyorum. Dualar çok önemliydi. Bir de rehber öğretmenlerimin, özellikle de dershanedeki rehber öğretmenlerimin yönlendirmelerine göre çalıştım. Çok da yararını gördüm. Önerileri dinledim, başarı da akabinde geldi.” Dedi. Hedefinin tıp fakültesi okuyup doktor olmak olduğunu ifade eden Güloğlu, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi arasında gidip geldiğini anlattı.

Özel Burç Vural Lisesi Matematik Öğretmeni Eyüp Sabri Işıkyıldız da başarının sistematik çalışma ile geldiğini anlattı. Öğrencilerin okulda 9. Sınıftan itibaren her yıl düzenli, eksiksiz bir şekilde derslerine çalıştıklarını ifade eden Işıkyıldız, “Ahmet de çok disiplinli, kendinden motorlu, tek başına ders çalışabilen bir öğrenci. 4 yıllık sistemli bir çalışmanın sonunda nokta vuruşu ile sınava girdiler. Bütün öğrencilerimizi kutluyorum.” Şeklinde konuştu.