Özel Çağlayan Ufuk Koleji İngilizce Zümresi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İngilizce şarkı yarışmasının finali yapıldı. Yoğun ilginin yaşandığı etkinliğe, toplam 30 öğrenci grup ve bireysel olarak katıldı.

Organizasyonda jüri üyeleri performans, telaffuz, jest ve mimikler, sahne kullanımı ve şarkı seçimi gibi kriterlerde puanlar verdi. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ise çeşitli ödüller verildi. Yarışmanın organize edilmesinin asıl amacının İngilizceyi sevdirmek ve yabancı dil öğrenimine motive etmek olduğu belirtildi. Bu tür aktivitelere önem verdiklerini ifade eden İngilizce öğretmenleri, yarışma ve çeşitli etkinliklerin yararlı olduğuna inandıklarını, klasik bir dil eğitiminden ziyade İngilizceyi sınıf ortamından çıkarıp aktivitelerle zenginleştirip bu tip yarışmalarla süsleyip, öğrencilere yabancı dilin önemini kavratmaya çalıştıklarını söylediler.

Yoğun ilginin, faaliyetin asıl amacını ortaya koyduğunu vurgulayan Okul Müdürü Cengiz Karakuş, “Yarışmada emeği geçen fedakâr öğretmenlerime ve öğrencilerime teşekkür ederim, Muş için Türkiye ile yarışıyorlar.” şeklinde konuştu.