Siirt Özel Celal Değer Koleji'nin 2015-2016 eğitim öğretim yılı için ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği 'Bursluluk Sınavı' büyük ilgi gördü. Sınavda başarılı olan öğrenciler eğitim bursu ile ödüllendirilecek.

Özel Celal Değer Koleji Okul Müdürü Abdurrahman Dülger, başarılı olan öğrencilerin burslu statüde okuma imkanı elde edeceğini belirterek, Siirt halkının sınava göstermiş olduğu ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Önceki yıllarda da bu tür sınavlar yaptıklarını ancak bu yıl katılımın daha yoğun seviyede olduğuna dikkat çeken Dülger, toplamda sınava yaklaşık bin 100 öğrencinin katıldığını kaydetti. Dülger, bu sınavla öğrencilerin Siirt il geneli kendi durumlarını görme ve değerlendirme imkanı bulabildiklerini ifade etti.

Ayrıca, 2015 -2016 yılı için erken kayıt dönemini başlattıklarını belirten Dülger, erken kayıt avantajlarının 30 Mayıs'a kadar devam edeceğini, velileri erken kayıt avantajları için okula beklediklerini dile getirdi.

Öğrenciler sınava girerken velilerin de heyecan içerisinde okulun bahçesinde bekledikleri görüldü. Bu arada, sınava önceden başvuru yapamayan bir öğrenci annesinin ise "Benim çocuğumu mutlaka sınava almalısınız. Çünkü benim çocuğum bu okulda okumayı çok istiyor." dedi.