Özel Celal Değer Koleji, bünyesinde bulunan Mehmet Ali İlbaylı Anaokulu 6 yaş grubu, 1. sınıf adayı öğrencilere, yaklaşan erken kayıt dönemi öncesi 'Okul Olgunluğu Testi' uyguluyor.

Özel Celal Değer Koleji Rehberlik (PDR) Uzmanı ve Aile Danışmanı Davut Bayazıt, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, okul olgunluğu testinin, okul çağına gelmiş çocukların okula ve okulun gerektirdiği kurallara, bununla birlikte öğrenmeye hazır olup olmadığını belirlemek amacıyla böyle bir uygulama gerçekleştirdiklerini kaydetti. Uygulanan bu testin, ayrıca çocuklarda bulunması beklenen fizyolojik, bedensel ve zihinsel (psikomotor) gelişim özelliklerinin değerlendirilmesinin amaçlandığını dile getiren Bayazıt, uygulamanın faydalı olacağını söyledi.

Okul Rehberlik Uzmanı Bayazıt, okul olgunluğu testinin 1. sınıfa başlayacak olan çocukların psikolojik olarak okula hazır olup olmadıklarını, okul öncesi eğitimini tam alıp almadığını ölçen, kelime anlama, cümle kurma, genel bilgi, eşleştirme, sayılar, kopya etme gibi 6 test ve toplamda 100 sorudan oluştuğunu, testin sonucunda çocuğun 1. sınıf için gereken olgunluğa ne ölçüde sahip olduğunu ve gelişimsel düzeyi ile ilgili veriler elde edildiğini belirterek, sonuçların bir hafta içerisinde öğrenci velilerine birebir görüşme yöntemiyle ulaştırılacağını söyledi. Bayazıt, eylül ayında okulların açılmasıyla 1. sınıfa başlayacak olan çocuklara, mutlaka okul olgunluğu testi uygulanması gerektiğini, böylelikle çocuğun psikomotor becerilerinin ölçüldüğünü, test sonucunda düşük puan alan çocukların anasınıfı öğretmeni ve velilerinin okul açılıncaya kadar gerekli tedbirleri almaları gerektiğine değindi.

Testin uygulanmasıyla ilgili bir açıklama yapan Özel Celal Değer Koleji Müdürü Abdurrahman Dülger, ana sınıfı öğrencilerinin her birinin birer bahar çiçeği olduğunu, öğrencilerin başarılarına katkıda bulunmak amacıyla tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi. Dülger, okul olgunluğu testini öğrencilere uygulayarak, şimdiden 1. sınıfa hazır olup olmadıkları konusunda rehberlik uzmanı aracılığıyla velileri bilgilendirdiklerini ve okula kayıt olacak öğrencilere bu testi uygulayacaklarını dile getirdi. Ayrıca, Siirt il genelinde isteyen her öğrenciye bu testi ücretsiz olarak uygulayabileceklerini kaydeden Abdurrahman Dülger, dolayısıyla 1. sınıf aday öğrenci ve velilerini okula davet ettiklerini ifade etti.