Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda(AMC) Özel İpek Koleji büyük başarı elde etti.

ABD Matematik Topluluğu ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası İlköğretim Matematik Olimpiyatı'nda(AMC-8) Özel Tokat İpek Ortaokulu öğrencileri 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak önemli başarıya imza attı. Olimpiyatların Türkiye ayağı Turgut Özal Üniversitesi'de yapıldı. Olimpiyata, 86 ülkeden 2354 okulu katılırken, bu okullardan toplam 146 bin 180 öğrenci büyük sınavda ter döktü.
Olimpiyatlarda Özel Tokat İpek Ortaokulu, yoğun çalışmalarının meyvelerini topladı. İpek Koleji'nde öğrenim gören 1 öğrenci, dünya çapında yüzde 5’lik dilime girerek, ‘Onur Belgesi’ almaya hak kazandı ve ismini ‘Honor Roll’ listesine yazdırdı.

Tokat İpek Ortaokulu Müdürü Hasan Koç, ABD Matematik Birliği’nin 86 ülkede gerçekleştirdiği bu olimpiyatın, dünyanın en önemli okullarının katılımıyla yapılıyor. Okulumuz sosyal kulüplerinden matematik olimpiyat kulübü yaptığı çalışmaların meyvelerini almaya devam ediyor. Yarışmaya katılan ve madalya kazanan öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum. Uluslararası ve ulusal bilim olimpiyatlarında Burç Eğitim Kurumları olarak bu alanda ilimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.