Batman Özel İrfan Okulları bünyesinde eğitim-öğretim faaliyeti yürüten Mehmet Sıddık Tekin Anadolu ve Fen Lisesi, düzenlenen törenle 9. dönem mezunlarını uğurladı.

Özel İrfan Okulları eğitim kampüsünde gerçekleştirilen törenin sunuculuğunu İngilizce öğretmeni Emrullah Sert yaptı. Okul Müdürü Yılmaz Kuluç, öğrencilerin mezuniyet törenleri dolayısıyla bir arada olduklarını ifade ederek, bundan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Öğrencilere yollarının açık olması temennisinde bulunan Kuluç, "Diplomalarınız mübarek olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi.

Velilerden Necat Kıdır ise öğrencilere belirli bir hedef çizerek yollarına devam etmelerini önererek, “Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınızı gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına dikilecek, dik duracak, engelleri bir bir aşacak; başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam süreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Lisesi okul birincisi Şüheda Uğur da, arkadaşlardan ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını işaret ederek, "Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız anlar mı? Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sınıf birincilerinin yaş kütüğüne bröve çakmasının ardından plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminden sonra tören sona erdi.