TÜBİTAK 46’inci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’na 8 ilden 1512 proje başvuruda bulundu. Yarışmaya Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van'dan toplam 99 proje katıldı. İki gün açık kalan sergide dereceye giren projeler de belirlendi. Yarışmada Özel Mehmet Sıddık Tekin Fen Lisesi Matematik ve Biyoloji alanlarında, bölge birinciliği, yine Biyoloji alanlarında bölge üçüncülüğünü elde etti. Okul öğrencileri “Ardışık Tam Sayı İçermeyen Alt Küme Sayısı Üzerine” ile Biyoloji kategorisinde “Ayçiçeği, Çeltik, Çim ve Domates Bitkilerinin Ağır metal Toleransının İn Vitro Kültür Ortamında İncelenmesi” isimli çalışmaları birinci ve yine Biyoloji “Zivzik Narının Çekirdeğinin, İç Zarının ve Suyunun Metanol Eksratında Antioksidan Aktivitesinin Belirlenmesi ve Geri Kazanılması” isimli çalışma üçüncü oldu.

Proje danışman öğretmeni Yener Avcı ve İsmail Şiran, öğrencilerin bu proje çalışmaları için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.
Projede her türlü ayrıntıyı en ince detayına kadar ortaya koymaya çalıştıklarını söyleyen Avcı, özverili bir çalışma sonucu oluşturulan projelerinin iki birincilik ve bir üçüncülük almasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Avcı, bölgeyi Ankara finallerinde başarıyla temsil etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Özel Mehmet Sıddık Tekin Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Yılmaz Kuluç, okul olarak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'na hazırladıkları 30 proje ile başvurduklarını açıkladı. Bölgede en fazla proje ile başvuran okul olduklarını anlatan Kuluç, 6 projelerinin bölge proje sergisine katılmayı hak kazandığını dile getirdi. Yarışmada matematik ve biyoloji kategorilerinde bölge birincisi olmalarının mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kuluç, "Her yıl TÜBİTAK projelerine büyük önem veriyoruz. Yarışma için eğitim sezonunun ilk gününden itibaren bu konuya yoğunlaşıyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi proje hazırlamaya teşvik ediyor. Çalışmalarında da destek oluyor. Bunun sonucu olarak onlarca proje ortaya çıkıyor. Hazırlanan projeler her yıl önemli dereceler elde ediyor. 2013 yılında Ankara’da bir projemiz Türkiye finallerinde bölge adına yarıştı. Bu yılda matematik ve biyoloji alanlarında iki projemiz Türkiye finalisti oldu. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum. Mayıs ayında Ankara da düzenlenecek olan finallerde Batman için Türkiye ile yarışacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.